Connect with us

Εκπαίδευση

Μάθημα… επί του πιεστηρίου-Στη «Γνώμη» χθες οι μαθητές της Δ’ τάξης του 39ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Published

on

Ένα διαφορετικό μάθημα… επί του πιεστηρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες οι μαθητές της Δ’ τάξης του 39ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (Νέο Σούλι), στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στα γραφεία της «Γνώμης».

Τα παιδιά που συνοδεύονταν από τις δασκάλες τους Δήμητρα Παπανικολάου, Μαρία Παυλοπούλου και Αμαλία Δεληγιάννη έζησαν μια διαφορετική εμπειρία και έκαναν ένα ξεχωριστό μάθημα στην αίθουσα σύνταξης, στο ατελιέ και στο τυπογραφείο της εφημερίδας.

Οι συντάκτες τους ενημέρωσαν για το τι σημαίνει είδηση, ποιο είναι το έργο του δημοσιογράφου, για τις «πηγές» που αντλούν τις πληροφορίες, για τα είδη του ρεπορτάζ, κι άλλα, ενώ παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη σχεδίαση των σελίδων και για τη διαδικασία εκτύπωσης της εφημερίδας.
Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον και έκαναν ερωτήσεις δηλώνοντας μάλιστα, έτοιμοι να εκδώσουν τη δική τους σχολική εφημερίδα, ενώ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συντάξουν από κοινού ένα κείμενο με τα προβλήματα του σχολείου και της περιοχής τους, ζητώντας από τους αρμόδιους να δώσουν λύσεις.
Να σημειωθεί, πως προηγήθηκε επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ στο οποίο ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη, Κατερίνα Τσίρου.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗ «Γ»
Τμήμα Δ1 (εκπαιδευτικοί, Δήμητρα Παπανικολάου και Αμαλία Δεληγιάννη): Νικολίτσα Αθανασακοπούλου, Γεώργιος Αθανασόπουλος, Ιωάννα Γαλάνη, Γεωργάκης Κώστας Βασίλειος, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Χρήστος Ζαφειρόπουλος, Κωνσταντίνα Καϊάφα, Ανδριάννα Καραγιάννη, Αθανάσιος Κατσιαρδής, Ανδρέας Κεπενός, Ασημίνα- Μελίνα Μπάρλου, Νικόλαος Λαζανάς, Αικατερίνη Δασκαλή.
Τμήμα Δ2 (εκπαιδευτικός, Μαρία Παυλοπούλου): Λουκάς Αμπελάς, Αναστασία Αργυροπούλου, Αλεξάνδρα- Μαρία Καραμούζη, Ιωάννα Κραβαριώτη, Βασίλειος Κωτσόπουλος, Δήμητρα Μίντζα, Άγγελος Μίντζας, Δημήτριος Παναγόπουλος, Χρυσοβαλάντης Σταματόπουλος, Ειρήνη Ταβουλάρη, Ανδριάννα Τριανταφυλλοπούλου, Νικόλαος Τσαγκάρης, Μάριος- Δημήτριος Φωτακόπουλος, Κυριακή Ψαριάδη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement