Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πελετίδης: «Οι επαναστάσεις ο καλύτερος δάσκαλος της ιστορίας»

Published

on

Η πλατεία Ομονοίας της Πάτρας, αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει φέτος ο Δήμος και ο Πολιτιστικός του Οργανισμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο πλαίσιο τα εκδήλωσης, μαθητές της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο για τη ζωή και τη δράση του πατρινού αγωνιστή Παναγιώτη Καρατζά. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, η μπάντα του δήμου και ως παραστάτες μέλη του χορευτικού από τον Πολιτιστικό Οργανισμό και του Σκοπευτικού Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας.
Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «εμπνεόμενοι απ’ τα μεγάλα γεγονότα της Επανάστασης, θέλουμε να δούμε τι αγώνας είναι αναγκαίος σήμερα, για τη βελτίωση της ζωής του λαού μας, για την απελευθέρωσή του απ’ τα σύγχρονα δεινά που βιώνει. Οι επαναστάσεις είναι οι καλύτεροι «δάσκαλοι» της ιστορίας, είναι αυτές που κινούν την ιστορική εξέλιξη. Οι τεράστιες θυσίες και τα ολοκαυτώματα των λαϊκών αγωνιστών, των επαναστατών, ξεκόλλησαν από την τότε λάσπη, τη ρόδα της προόδου. Η Επανάσταση του 1821 είναι κληρονομιά και παρακαταθήκη για τους σύγχρονους «σκλάβους». Σηματοδοτεί το διαχρονικό συμπέρασμα: τίποτα δε μένει στατικό, ακίνητο, αλλά αντιθέτως η διαδικασία της εξέλιξης, ειδικά της κοινωνικής, είναι αέναη και πάντα προς τα μπρος. Κανένας δυσμενής συσχετισμός δύναμης δεν μπορεί να μείνει στατικός, όταν έχουν ήδη αναπτυχθεί οι υλικές προϋποθέσεις για το ξεπέρασμα ενός κοινωνικοοικονομικού σχηματισμού».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι αντιδήμαρχοι Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, Αθλητισμού & Παιδείας Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό και εκ μέρους του ΚΚΕ ο Δημήτρης Πελεκούδας.
Επίσης παρέστησαν ο πατήρ Περικλής Ρίπισης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, η αντιπύραρχος ευφροσύνη Λαλιώτη ως εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας, η διευθύντρια του Δημοτικού Βρεφοκομείου Ελένη Γκανά, η πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών & περιχώρων Χριστίνα Κονδάκη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος.
Στεφάνια κατέθεσαν, εκ μέρους της δημοτικής Αρχής η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ο κ. Δημήτρης Πελεκούδας και ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων Κωνσταντίνος Βαγγελάκος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement