Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η επανάσταση του ΄21 μέσα από τα μάτια των παιδιών-Σχολική, επετειακή έκθεση με γραμματόσημα και ιστορικές σημαίες από το 46ο Δημοτικό Σχολείο

Published

on

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Σε μια εξαιρετική έκθεση με θέμα την Επανάσταση του 1821 προχώρησε το 46ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, με την αμέριστη βοήθεια και συνδρομή τόσο του Διευθυντή του σχολείου, Αθανασίου Παναγόπουλου, όσο και των εκπαιδευτικών του.

Εντός του σχολικού κτιρίου έχουν τοποθετηθεί προθήκες, όπου παρουσιάζονται όλα τα αυθεντικά γραμματόσημα με θέμα την Εθνική μας Παλιγγενεσία, που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατά τη διάρκεια των 194 χρόνων της λειτουργίας τους, με πρώτη έκδοση το 1924 με θέμα τον Λόρδο Βύρωνα και με τελευταία έκδοση τον Δεκέμβριο του 2021 με θέμα «η Ελληνική Επανάσταση του 1821-Εθνική Πινακοθήκη»
Αφορμή για να διοργανωθεί η έκθεση ήταν η συμμετοχή μαθητών της Δ΄ τάξης του σχολείου στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων τον περασμένο Μάρτιο με τίτλο: « Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 10.000 μαθητές από Ελλάδα και Κύπρο και οι ζωγραφιές όλων των μαθητών μετατράπηκαν σε προσωπικά γραμματόσημα και εστάλησαν στις διευθύνσεις των μαθητών.


Στον κεντρικό προθάλαμο του σχολείου παρουσιάζονται οι ζωγραφιές των μαθητών με τα αντίστοιχα προσωπικά τους γραμματόσημα.
Ωστόσο η υπόθεση –έκθεση δε σταματά μόνο στην παρουσίαση των γραμματοσήμων και στα καλλιτεχνήματα των μικρών μαθητών, αλλά συνεχίζεται και με την ανάρτηση στο εσωτερικό του σχολικού χώρου πληθώρα αντιγράφων των ιστορικών, επαναστατικών σημαιών του 1821.
Στην ως άνω προσπάθεια συνέβαλε και το 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πάους, της επαρχίας Καλαβρύτων, όπου δια μέσου του προϊσταμένου του, Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου, παραχωρήθηκε σημαντικός αριθμός ιστορικών σημαιών από τη συλλογή που διαθέτει το σχολείο αυτό.
Η έκθεση με τη συλλογή των γραμματοσήμων και των ιστορικών σημαιών έχει δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά του σχολείου να οδηγηθούν βιωματικά στη γνώση πολλών πτυχών της ιστορίας μας και στο να θέσουν από την πλευρά τους τα δικά τους ερωτήματα.
Σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι στην ιστορία, όπου ταξιδιώτες είναι οι εκπαιδευτικοί και οι 220 μαθητές του 46ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, δημιούργησε ούριο άνεμο και η αποστολή πληθώρας αναμνηστικών δώρων με θέμα το ΄21 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, το Μουσείο Μπενάκη, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Τα δώρα τους, δείγμα αγάπης προς το σχολείο και τους μαθητές, θα κληρωθούν σήμερα Πέμπτη.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement