Connect with us

Μαγειρική

Νηστίσιμες φωλιές με μους χαλβά      

Published

on

 

 

 

Υλικά (για 12 φωλιές)

6 φύλλα κρούστας

σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

400 ml κρέμα φυτική

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας

6 κουτ. σούπας ταχίνι

3 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. σούπας μέλι

100 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

Για το σερβίρισμα

100 γρ. χαλβά σπασμένο με πιρούνι

1 μικρό παστέλι σουσαμιού ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 5 λεπτά, προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους. Λιώνετε τη σοκολάτα και τη ρίχνετε στη μους. Με κουτάλι ανακατεύετε 2-3 φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί. Τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί λίγο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το φύλλο στον πάγκο με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Το κόβετε πρώτα κάθετα σε τρεις λωρίδες και μετά οριζόντια δημιουργώντας τετράγωνα μαντηλάκια. Παίρνουμε 12 ραμκέν (πορσελάνινα μικρά μπολάκια) και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λάδι. Τοποθετείτε ένα μαντηλάκι καλύπτοντας πάτο και πλαϊνά του σκεύους, το λαδώνετε κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τοποθετώντας στο καθένα μπολ από 4-5  φύλλα και δημιουργώντας 12 βάσεις από φύλλο. Ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο τις βγάζετε να κρυώσουν σε σύρμα μέσα στο ραμκέν. Γεμίζετε τις φωλιές με τη μους και διακοσμείτε από επάνω με σπασμένο χαλβά και παστέλι σουσαμιού, αμυγδάλου ή φιστικιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement