Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λαμπρός εορτασμός

Με τη γνωστή θρησκευτική λαμπρότητα θα εορταστεί ξανά φέτος η γιορτή της Πολιούχου του Αιγίου και του Δήμου Αιγιαλείας Παναγίας Τρυπητής

Published

on

 

Η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας τίθεται σε προσκύνημα προσωρινά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης στο Ιερό Προσκύνημα της παραλίας. Στην Φανερωμένη θα ψαλούν φέτος ο Πανηγυρικός Εσπερινός, η Ιερά Αγρυπνία και ανήμερα της γιορτής, την Παρασκευή του Πάσχα 29 Απριλίου, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία μάλιστα φέτος αρκετών Μητροπολιτών. Η δε λιτάνευση της Εικόνας θα ξεκινήσει από τη Φανερωμένη, θα ανεβεί τη Μητροπόλεως έως την Αράτου και ακολούθως θα κατευθυνθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου και θα ψαλεί δέηση και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός Θείος Λόγος.

Το πρόγραμμα της εορτής δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και θα έχει ως εξής:

Πέμπτη 28 Απριλίου:

@ Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ώρα 7.00 μ.μ.

@ Ιερά Αγρυπνία, ώρα 11.00 μ.μ.

Παρασκευή 29 Απριλίου

@ Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ώρα 7.00 π.μ.

@ Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, ώρα 10.45 π.μ.

Κυριακή Του Θωμά 1η Μαΐου

@ Απόδοση εορτής-Χαιρετισμοί της Παναγίας, ώρα 7.00 μ.μ.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα συμμετάσχουν ο σεβ. πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος.

Η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας θα πραγματοποιηθεί πεζή από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης όπου ευρίσκεται η Ιερά Εικόνα λόγω των εργασιών στο προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής προς τις οδούς Μητροπόλεως, Υψηλά Αλώνια, όπου θα αναπεμφθεί Δέησις στην Υπεραγίαν Θεοτόκον διά την «υγείαν και ειρήνην του Σύμπαντος Κόσμου» και εν συνεχεία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός Θείος Λόγος.

Επίσης με όχημα του Στρατού θα κινηθεί στην διαδρομή των οδών Μητροπόλεως – Σολωμού, Ρήγα Φεραίου, Κανελλοπούλου, Σολιώτη, Ταξιαρχών,Τρίγωνη Πλατεία, Κλεομένους Οικονόμου, Αιγιαλέως, Ρωμανιώλη, Βασ. Κων/νου, Κλεομένους Οικονόμου, Μητροπόλεως, Φανερωμένη.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Αιγιαλείας θα παραθέσει επίσημο δείπνο για τους προσκεκλημένους, στο κέντρο «Λιόπετρο» στη Φωνησκαριά Αιγίου.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ροή ειδήσεων

Advertisement