Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λαμπρός εορτασμός στην Οβρυά Πατρών- Τριήμερες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

Published

on

 

 

Λαμπρός θα είναι ο εορτασμός της δεσποτικής εορτής του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Οβρυά Πατρών.

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Κυριακή 13/8 στις 8 μ.μ έως 1 π.μ. με την ιερά αγρυπνία και τον επιτάφιο θρήνο της Θεοτόκου. Η ιερά αγρυπνία περιλαμβάνει τον προεόρτιο εσπερινό, την τελευταία Μεγάλη Παράκληση, τον Όρθρο (κατά τη διάρκεια του οποίου θα ψαλούν τα εγκώμια της κοιμήσεως ενώ στο τέλος του Όρθρου θα γίνει λιτάνευσις του σώματος της Κυρίας Θεοτόκου πέριξ του I. Ναού) και θα επακολουθήσει Θεία Λειτουργία. Της ακολουθίας του Επιταφίου θα προεξάρχει ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής.

Tην Δευτέρα 14/8 (8-9.30 π.μ.), προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, Μιχαίου Προφήτου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Έξοδος της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και τοποθέτηση αυτής εις τα προπύλαια του Ναού για διευκόλυνση του προσκυνήματος. Θα ιερουργήσει ο πρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανιάτης Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Ροϊτίκων.

Το απόγευμα 7-9 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Τσιμιτσός, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών και Αρχιερατικός Επίτροπος Τριταίας.

Στις 9.45 μ.μ. έως 1 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία – μικρά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως θα τελεστεί (7.30-10 π.μ.) πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Θα ιερουργήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου Πατρών, π. Νεκτάριος Κωτσάκης,

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς στο προαύλιο της εκκλησίας.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός και ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και λιτάνευση της εικόνας και του σώματός της διά των οδών: Ιερός Ναός Παναγίτσας, δεξιά Γερμανού, αριστερά Ηλείας, αριστερά Αθηνών, δεξιά Θράκης, αριστερά Ηλείας, αριστερά Γερμανού, δεξιά Ιερός Ναός. Θα ομιλήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Πάντων Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Αμέσως μετά την ιερά λιτάνευση θα προσφερθεί εκκλησιαστικό κέρασμα σε όλους τους πιστούς, στο προαύλιο της εκκλησίας.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement