Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάσχα στο χωριό-Τα μηνύματα των Δημάρχων της Αχαΐας για το Άγιο Πάσχα που μετά από δύο χρόνια θα εορταστεί με λαμπρότητα σε κάθε γωνιά του νομού

Published

on

Ζωή θα αποκτήσουν φέτος, δύο χρόνια μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, τα χωριά της Αχαΐας. Τα εξοχικά και τα πατρικά σπίτια σε κάθε γωνιά του νομού άνοιξαν, οι αυλές ασπρίστηκαν, οι παππούδες ξανάσμιξαν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους και όλα είναι έτοιμα για τον εορτασμό της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

Οι δημοτικές Αρχές προχώρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε καθαρισμούς σε όλα τα χωριά, ενώ οι Δήμαρχοι θα βρίσκονται κοντά στους συνδημότες τους, στέλνοντας το δικό τους πασχαλινό μήνυμα.

Θ. Παπαδόπουλος: Το Πάσχα είναι η νίκη της ζωής

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος, Θανάσης Παπαδόπουλος αναφέρει «η βαθύτατα κατανυκτική ατμόσφαιρα των ημερών, η πορεία του Θείου Δράματος, Ο Γολγοθάς κι η Σταύρωση που ακολουθούνται απ’ την Ανάσταση, το Πάσχα ως η «εορτών εορτή» κι η λαμπρότερη μέρα του χρόνου, το σύνολο των μηνυμάτων και των συμβολισμών αυτών των Άγιων Ημερών, μάς αποκαλύπτουν -κάθε φορά- ότι μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα το Φως.
Το Πάσχα είναι η νίκη της Ζωής. Είναι το ανέσπερο Φως που καταδικάζει το θάνατο. Είναι ο θρίαμβος της Αγάπης κι η δύναμη που μάς κινεί προς την πρόοδο.
Με όρους ανθρώπινης αλληλεγγύης, ενότητας, σεβασμού και δικαιοσύνης. Αλλά και όρους ανθρωπιάς. Κι αλλοίμονο αν η ανθρωπιά μας εκπέσει, αν η αρετή κι η Αγάπη υποχωρήσουν, αν ο άνθρωπος παρασυρθεί και χάσει τα βήματα του.
Εύχομαι σε όλες και σ’ όλους, πριν απ’ όλα, Υγεία και Ειρήνη. Εύχομαι, επίσης, σε όλες και σ’ όλους Αγάπη και Γαλήνη, Ευημερία οικογενειακή και προσωπική, ελπίδα, δύναμη κι αισιοδοξία. Και το «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σε αυτόν» ας είναι η επιτομή της συνοχής και της ομόνοιας, η διαυγέστερη κι ηχηρότερη διδαχή για όλους μας απ’ τη Σταύρωση και την Ανάσταση».

Δ. Καλογερόπουλος: Ειρήνη και θετική προοπτική

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, στο μήνυμά του επισημαίνει «με την ευκαιρία του εορτασμού της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, στέλνω εγκάρδιες ευχές σε καθέναν ξεχωριστά τους συνδημότες μας, με την ελπίδα το Αναστάσιμο Φως να αποτελέσει φάρο πίστης και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον, μετά από τις σκληρές δοκιμασίες στις οποίες όλοι υποβαλλόμαστε λόγω της πανδημίας αλλά και εν μέσω του ζοφερού διεθνούς σκηνικού και των συνεπειών του στην καθημερινότητά μας.
Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση είναι αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με το μήνυμα της Ανάστασης και ταυτόχρονα αποτελεί πανανθρώπινη ανάγκη να τις κάνουμε οδηγούς μας, ώστε να ζήσουμε ειρηνικά και με θετική προοπτική.
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα με υγεία και ευημερία για όλες και όλους».

Σπ. Μυλωνάς: Διαχρονικά μηνύματα

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς τόνισε «η κορύφωση του Θείου Δράματος και η Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού, στέλνουν διαχρονικά μήνυμα νίκης της Ζωής επί του Θανάτου, μήνυμα Ελπίδας και Αισιοδοξίας. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με αγάπη και αλληλεγγύη για τον διπλανό μας που το έχει ανάγκη, με ομόνοια, συνεννόηση και αποφασιστικότητα μπορούμε να βρούμε το δρόμο της Αναγέννησης, το δρόμο της Ανάστασης. Από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω του συνδημότες μου, είναι ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα σε κάθε δυσκολία. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επιμονή προσπαθώντας να στηρίξουμε όσους χτυπήθηκαν πιο σκληρά από τη κρίση, με μεθοδικότητα επιδιώκοντας να συμβάλουμε στη δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και δίνουν ελπίδα την κοινωνία.
Με σταθερά και στοχευμένα βήματα θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, την κοινή μας πορεία, συνδιαμορφώνοντας το αύριο που μας αξίζει».

Θ. Μπαρής: Ανάσταση, Αγάπη…

Στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής επισημαίνει «τέτοιες μέρες, για αυτήν, τη γιορτή τη μεγαλύτερη του Χριστιανισμού, ζητούνται λόγια ευχετικά να ειπωθούν και μέσα από τα λόγια να γεννηθεί ελπίδα και μέσα από την ελπίδα να βρεθεί διέξοδος.
Και ψάχνοντας τα λόγια, στέκομαι ικέτης του ανέσπερου φωτός που κομίζει ο μέγας θρίαμβος της Ανάστασης, εκεί ξαποσταίνω πνευματικά, σε δύο λέξεις μόνο: Ανάσταση, Αγάπη….
Είναι δώρα Του Θεανθρώπου που τα μοιράζομαι μαζί σας και σας καλώ να τα βγάλουμε από το αραχνιασμένο κουτί της καρδιάς μας. Να στολίσουμε την ψυχή μας, το σπίτι, τα έργα και τις ημέρες μας.
Την Ανάσταση όχι με τη θεϊκή της αξία αλλά με τον ανθρώπινη λειτουργία της όπως μας την παρέδωσε για χρήση ο Χριστός. Να πάμε στην Ανάσταση αλλά να μας πηγαίνει και η Ανάσταση…
Και την Αγάπη όχι με τη φιλοσοφική, τη, στοργική, τη συναισθηματική της δράση, αλλά με την μορφή της συμπόνιας και της προσωπικής αφοσίωσης, την Αγάπη ως ενστικτώδη αντίδραση στις καθημερινές δοκιμασίες».

Ροή ειδήσεων

Advertisement