Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαράκι λεμονάτο      

Published

on

 

           

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι, κομμένο σε κύβους

45 ml + 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

15 γρ. αλεύρι

8 γρ. κόκκους πιπεριού

240 ml κονιάκ

3 φύλλα δάφνης

720 ml ζωμό κοτόπουλου

ξύσμα και χυμό από 1-2 λεμόνια

7-8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Λαδώνετε το κρέας με 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Το σοτάρετε χωρίς να προσθέσετε ελαιόλαδο, ιδανικά σε δύο δόσεις για να μην ρίξετε τη θερμοκρασία, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρείτε προσωρινά το κρέας από την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, επαναφέρετε το κρέας και προσθέτετε το αλεύρι και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύετε καλά και δυναμώνετε τη θερμοκρασία σε υψηλή. Σβήνετε με το κονιάκ και το αφήνετε σχεδόν να εξατμιστεί, για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και δίνετε μια βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρα ανακατεύοντας περιστασιακά. Μόλις το κρέας είναι αρκετά μαλακό, το αποσύρετε και προσθέτετε χυμό λεμονιού (αναλόγως πόσο όξινο το θέλετε) και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement