Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα πρώτα πυρά ενόψει εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών

Published

on

Πυρά εκατέρωθεν εξαπέλυσαν χθες δυο από τις παρατάξεις των επικείμενων εκλογών του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Η αρχή έγινε από την παράταξη «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» με επικεφαλής τον Γιώργο Βαγενά, η οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην προέδρου του Ε.Ε.Σ. Κώστα Ζαφειρόπουλου, κατηγορώντας τον για «υποκρισία που περισσεύει» και υποστηρίζει ότι «εκβίασε την ομάδα που τον στήριξε επί τρία χρόνια, δύο μήνες πριν τις εκλογές για να πάρει κι άλλη θητεία, αθετώντας την κοινή συμφωνία για ανανέωση και προώθηση νέων συναδέλφων».

Ακόμη η ΕΔΚΕ υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος, «με το που
ανεξαρτητοποιήθηκε» θυμήθηκε να φέρει εγγραφές στον Εμπορικό Σύλλογο κάτι που δεν είχε κάνει τρία χρόνια. Αρκετοί από τους προς εγγραφή συμμετέχουν σε διάφορους τομείς της Νέας Δημοκρατίας. Από πού πήρε τις αιτήσεις; Ποιος αλήθεια θέλει να κομματικοποιήσει το σύλλογο;

Αμέσως μετά την ανακοίνωση τού κ. Ζαφειροπούλου έσπευσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας κ. Κουνάβης, σαν έτοιμος από καιρό, να επικροτήσει τη στάση του και να μιλήσει για κομματικοποίηση και εκφυλιστικά φαινόμενα! Το μοναδικό κόμμα που θέλησε απροκάλυπτα να αναμειχθεί στα εσωτερικά ενός συνδικαλιστικού οργάνου που η συνέπεια και αγωνιστικότητά του ενοχλεί.

Από την ομάδα της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου τον ακολούθησε μόνο ο κ. Σολωμός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Κουνάβη στο Επιμελητήριο Αχαΐας…

Έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ. Ο κ. Ζαφειρόπουλος δεν έφτιαξε το συνδυασμό τις τελευταίες 10 ημέρες ούτε τυχαία τον πρόβαλαν τα μέσα ενημέρωσης. Τόση προβολή δεν είχε ούτε σαν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Η συμφωνία προφανώς είναι ο ένας να στηρίξει τον άλλον. Στο Επιμελητήριο τον κ. Κουνάβη και στον Εμπορικό Σύλλογο τον κ. Ζαφειρόπουλο».

Καταλήγοντας αναφέρουν: «Αφήνουμε πίσω όλους αυτούς να μηχανεύονται την κομματικοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου και ονειρεύονται ένα ελεγχόμενο χλιαρό συνδικαλισμό. Ο Σύλλογός μας έχει μακροχρόνια ιστορία και εμπειρία και γνωρίζει καλά ότι στο παρελθόν έχει πληρώσει πικρά τέτοιου είδους κομματικές παρεμβάσεις. Η δύναμή μας είναι “εν τη ενώσει” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ανακοίνωση της παράταξης Βαγενά, απάντησε το «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο», στο οποίο επικεφαλής είναι ο Κώστας Ζαφειρόπουλος.
«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος! Με μία ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων η Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων Πάτρας, με επικεφαλής τον Γεώργιο Βαγενά, επιχειρεί να πλήξει την αξιοπιστία του νεοσύστατου συνδυασμού Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο και του πρώην προέδρου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, Κώστα Ζαφειρόπουλου, αμφισβητώντας τη δράση του, την οποία η ίδια υποστήριζε μέχρι πρότινος, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση των είκοσι πρώτων επαγγελματιών της πόλης που στηρίζουν το «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο»», αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται0-μεταξύ άλλων- τα εξής: «Είναι προφανές πως βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση λόγω της πρωτοφανούς δυναμικής του συνδυασμού και βλέπουν φαντάσματα, παραμένοντας απομονωμένοι στο ακραίο κομματικό τους περιβάλλον. Προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε θετική πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί στο Σύλλογο επί προεδρίας του κ. Ζαφειρόπουλου και με αυθαίρετο και προκλητικό τρόπο… αναρτούν κομματική ταμπέλα στο νεοσύστατο συνδυασμό. Ξεχνούν όμως πως τόσο ο κ. Ζαφειρόπουλος, όσο και πολλοί άλλοι επαγγελματίες που στηρίζουν το «Ενωτικό Πατρινό Εμπόριο» δεν διαθέτουν κομματική ταυτότητα, σε αντίθεση με τον νυν πρόεδρο του Συλλόγου κι άλλα μέλη της διοίκησης που λειτουργούν εντός της περιχαρακωμένης γραμμής του κόμματός τους, πολιτικά υποταγμένοι.
Ειδικότερα για τη ρήτρα αναπροσαρμογής φαίνεται πως διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου. Ξεχνούν πως ο κ. Ζαφειρόπουλος εγκαίρως και προβλέποντας τη δεινή κατάσταση των συναδέλφων εμπόρων από το εξοντωτικό αυτό μέτρο, είχε αναζητήσει εναλλακτική λύση, παίρνοντας προσφορές για το σύνολο των μελών του Συλλόγου, οι οποίες ωστόσο, αν και ήταν ευνοϊκές δεν έγιναν αποδεκτές. Παράλληλα, με προσωπική του πρωτοβουλία προωθήθηκε το αίτημα συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου στη συγκρότηση ενεργειακής κοινότητας. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας που επιχειρούν σκοπίμως να διαστρεβλώσουν. Ακόμη, έφτασαν στο σημείο να ψεύδονται αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη αφού “βάπτισαν” ως επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» τον κ. Αντώνη Κουνάβη, την ώρα που επικεφαλής είναι ο κ. Παναγιώτης Κρίκης.
Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, χωρίς ταμπέλες και χρώματα, έχοντας βασικό του μέλημα την ανάδειξη των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου και τη διεκδίκηση λύσεων».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement