Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Periklis Aliopis – Espoir»-Κυκλοφορεί το πρώτο single του μουσικού, Περικλή Αλιώπη

Published

on

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, με ήχο ταυτότητα και αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική δισκογραφία, δημιουργεί μια μουσική παράσταση γεμάτη βιώματα, εικόνες, μνήμες και ενέργεια.

Ο καθηγητής τρομπέτας στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών, Περικλής Αλιώπης παρουσιάζει το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο “A Lot of Me”, από το οποίο αύριο θα κυκλοφορήσει σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες το πρώτο του single «Periklis Aliopis – Espoir» από την Ολλανδική AudioMaze Productions
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, εμπνευσμένη από τη βιωματική του σχέση με τη μουσική, τη μελέτη και τις επιρροές που τον καθόρισαν και ενώνουν την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Ελλάδα με την Λατινική Αμερική και την Τζαζ μέσα από το αισθητικό πρίσμα του καλλιτέχνη.
Μάλιστα, η νέα δουλειά του Περικλή Αλιώπη αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα από φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΑΛΙΩΠΗΣ

Γεννήθηκε το 1988 στην Έδεσσα. Από την ηλικία των έξι ετών ξεκινάει τις σπουδές του στην μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας. To 1999 εγγράφεται στην τάξη τρομπέτας με δάσκαλο τον Τάσο Δίσκο. To 2004 αποσπά το Α ́ βραβείο στους περιφερειακούς μαθητικούς αγώνες μουσικής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ειδική διάκριση παραδοσιακού οργάνου (τρομπέτα) ένα χρόνο μετά στους ίδιους αγώνες.
Από το 2004 ως το 2011 σπουδάζει τρομπέτα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και από το 2012 στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος στην τάξη του Αναστάσιου Γιαμουρίδη από όπου και πήρε το δίπλωμα του το 2013, με βαθμό Άριστα παμψηφεί.
Συμπράττει με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη, τη συμφωνική ορχήστρα του Α.Π.Θ. υπό την διεύθυνση του Δημητρίου Δημόπουλου με την οποία έχει εμφανιστεί και ως σολίστ, τη συμφωνική ορχήστρα του Κ.Ω.Θ. υπό την Διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, την μπάντα του Κ.Ω.Θ. υπό την διεύθυνση του Κλεάνθη Ζαρίμπα, καθώς επίσης συμμετέχει στις εμφανίσεις της χορωδίας και των συνόλων μουσικής δωματίου του Κ.Ω.Θ.
Πέραν από τη συμμετοχή του σε μουσικά σύνολα κλασικής μουσικής, έχει συμμετάσχει ως τρομπετίστας σε μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες/τηλεοπτικές σειρές. Έχει ισχυρή παρουσία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής με προσωπική δισκογραφία/μουσική παραγωγή (Prima Vista Balkan Quintet. Το 2013 από την Πολύφωνον) και συνεργασίες ως σολίστ με μπάντες χάλκινων πνευστών της Μακεδονίας.
Από το 2007 έως το 2014 είναι μέλος των “Imam Baildi” με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους από την ΕΜΙ και εμφανίζεται μαζί τους σε
Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2013 είναι ιδρυτικό μέλος των Chouska Ensemble. Έχει συνεργαστεί σε επίπεδο ηχογραφήσεων και συναυλιών με γνωστούς καλλιτέχνες, ενώ έχει εμφανιστεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ μουσικής καθώς και σε μερικούς από τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους. Από το 2016 έως το 2021 συνεργάζεται σταθερά με τον Νίκο Βέρτη στο “Nikos Vertis Music Show”.
Το 2020-2021 συντονίζει και υλοποιεί ως μουσικός παραγωγός την συλλογή “Αντίδοτα – 12 τραγούδια για το Πατρινό Καρναβάλι” για λογαριασμό της Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας, η συλλογή ηχογραφείτε στην Πάτρα με την συμμετοχή 70 καλλιτεχνών και τεχνικών της πόλης. Από το 2019 είναι καθηγητής τρομπέτας στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement