Connect with us

Ερασιτεχνικό

Ξεκινάει το ταξίδι…

Published

on

 Το ΑΠΣ Πάτραι είναι πανέτοιμο να επιστρέψει εκεί που αξίζει ιστορικά με το πρώτο παιχνίδι στα Προσφυγικά

Οι παίκτες του ΑΠΣ Πάτραι ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική με στόχο να κατακτήσουν την μια από τις τρεις θέσεις.

Όλοι στο «στρατόπεδο» των πράσινων είναι πανέτοιμοι θέλοντας να επιστρέψουν τον ιστορικό σύλλογο εκεί που αξίζει, εκεί που έγινε γνωστός στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδος, δηλαδή στις εθνικές κατηγορίες.

Το πρώτο ματς είναι στην Αχαΐα με αντίπαλο τον Πανθυρεατικό από το Άργος. Ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στα Προσφυγικά με το εισιτήριο να κοστίζει 5 ευρώ και την διοίκηση να καλεί όλους τους Πατρινούς να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια της ομάδας.

Η «Γ» επικοινώνησε με δύο από τα βασικά στελέχη της ομάδας, τον έμπειρο αμυντικό Νίκο Ιωάννου και τον επίσης έμπειρο μεσοεπιθετικό Νίκο Γραμματικόπουλο.

Οι ερωτήσεις ήταν κοινές με τους δύο άσους να πιστεύουν στην ομάδα τους και να ευελπιστούν ότι το Πάτραι θα πάρει μια από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στη Γ’ Εθνική.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

*Συμμετέχετε για πολλοστή φορά σε μπαράζ ανόδου. Πιστεύετε ότι το Πάτραι έχει τα συστατικά για να πετύχει;

*Ποιος ο ρόλος της διοίκησης αλλά και του προπονητή στην μέχρι τώρα πορεία του συλλόγου;

*Τι άποψη έχετε για τους αντιπάλους σας;

 

ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: «Πολλές οι πιθανότητες να κερδίσουμε την άνοδο»

Ο έμπειρος αμυντικός των «πράσινων» Νίκος Ιωάννου θεωρεί ότι η ομάδα του έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει την άνοδο.

Αναλυτικά τι απάντησε στις ερωτήσεις της «Γ»:

«Φυσικά και έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες να κερδίσουμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία και αυτό γιατί η ομάδα μας έχει ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία στα συγκεκριμένα παιχνίδια αλλά και πολλά νέα παιδιά τα οποία μπορεί να μην έχουν παραστάσεις όπως οι μεγαλύτεροι όμως έδειξαν στα Play off ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν πολύ εύκολα στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Όλοι μαζί υπό τις οδηγίες του προπονητή μας πιστεύω να τα καταφέρουμε. Θα δούμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά και θα αγωνιστούμε όπως πρέπει αναλόγως τον αντίπαλο. Η διοίκηση της ομάδας από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μας σε όλους τους τομείς με επαγγελματισμό και συνέπεια στα όποια προβλήματα είχαμε. Δεν έλειψε κάτι σε μας σαν ποδοσφαιριστές και αυτό οφείλεται στη διοίκηση διότι είχε μεριμνήσει γι’ αυτό. Τώρα όσον αφορά τους αντιπάλους μας εγώ προσωπικά γνωρίζω κάποιους ποδοσφαιριστές από τον Πανηλειακό καθώς είχα αγωνιστεί στο Ηλειακό πρωτάθλημα πριν 2 χρόνια.

Ακόμα κάθε αγώνας θα είναι τελικός τόσο για μας όσο και για τους άλλους. Νομίζω την τέταρτη αγωνιστική θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες με υγεία».

 

 ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Διαθέτουμε ταλέντο και εμπειρία»

Ένα από τα «βαριά» ονόματα των «πράσινων», ο Νίκος Γραμματικόπουλος στάθηκε στο ότι η ομάδα διαθέτει ταλέντο και εμπειρία μαζί και μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση των μπαράζ.

Αναλυτικά τι απάντησε στις ερωτήσεις της «Γ»:

«Νομίζω ότι η ομάδα έχει όλα τα φόντα να πάρει την άνοδο καθώς διαθέτει πολύ ταλέντο και εμπειρία που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αγώνες με τέτοια πίεση…

Η διοίκηση είναι κοντά μας όλη τη χρόνια και κάνει ό,τι μπορεί για να δουλεύει η ομάδα όπως επιθυμεί ο προπονητής. Ο Σταμάτης είναι ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ φιλόδοξος προπονητής. Δουλεύει πολύ, αγαπάει αυτό που κάνει και ξέρει να διαχειρίζεται την ομάδα σε όλα τα κομμάτια, αγωνιστικά αλλά και στα αποδυτήρια κρατάει τις ισορροπίες.

Από τις ομάδες που θα βρούμε ξέρω λίγα πράγματα, φυσικά τον Πανηλειακό που είναι μια τεραστία φανέλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι τους είναι πρωταθλητές και καλές ομάδες».

 

Θα τιμήσει τον Μύρτσο

Η διοίκηση του Πάτραι στον πρώτο αγώνα μπαράζ με τον Πανθυρεατικό θα τιμήσει έναν παλιό γνώριμο που έχει φορέσει την πράσινη φανέλα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον παλαίμαχο τερματοφύλακα Γιώργο Μύρτσο καθώς θα δώσει το «παρών» στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των μπαράζ.

 

 

Ποιος είναι ο πρώτος αντίπαλος

Το Πάτραι στην πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική κληρώθηκε με την πρωταθλήτρια ομάδα της Αρκαδίας που ακούει στο όνομα Πανθυρεατικός.

Το σωματείο της Αρκαδίας εδρεύει στο Άστρος Κυνουρίας και η ονομασία του προήλθε από τον αρχαίο οικισμό Θυρέα που βρισκόταν στην λεγόμενη Θυρεάτιδα γη, ονομασία που αποτελεί τοπωνύμιο της ευρύτερης περιοχής της σημερινής Βόρειας Κυνουρίας.

Ο Πανθυρεατικός ιδρύθηκε το 1928 και χρώματά του είναι το κίτρινο και το μαύρο.

Αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας έχοντας κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα, ενώ τη σεζόν 2014-15 κατάφερε και κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ιστορικά έχει 8 συμμετοχές στους ομίλους του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, πέντε από τις οποίες συνεχόμενες, με καλύτερη θέση την 4η την οποία κατέκτησε τη σεζόν 1993-94 συμμετέχοντας στον 5ο Όμιλο της κατηγορίας.

Τέλος, έχει συμμετάσχει 4 χρονιές στο Ειδικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το 1971 για την άνοδο στη Β΄ Εθνική, το 2000 για την άνοδο στη Δ΄ Εθνική και πιο πρόσφατα τις χρονιές 2014 και 2015 για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

Οι Τίτλοι του

Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Αρκαδίας: 9 φορές (1970-71, 1991-92, 1997-98, 1999-00, 2004-05, 2013-14, 2014-15, 2017-18, 2021-22)

Κυπελλούχος Ε.Π.Σ. Αρκαδίας: 3 φορές (1994-95, 1996-97, 2014-15)

Ο προπονητής

Ο Άρης Σαβούρδος είναι ο προπονητής του Πανθυρεατικού και οδήγησε τη φετινή σεζόν τον σύλλογο στην 4η κατάκτηση πρωταθλήματος της Α’ Αρκαδίας, όλες με τον ίδιο τεχνικό, από τις 9 συνολικά στην ιστορία του, ενώ υπάρχει και ένα Κύπελλο Αρκαδίας την χρονιά 2014-2015 από τις 3 συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν ο Πανθυρεατικός με τον Άρη Σαβούρδο έχει φτάσει στην κορυφή της Α’ Αρκαδίας τη σεζόν 2013-2014, την χρονιά 2014-2015, για να ακολουθήσει ο τίτλος την χρονιά 2017-2018 και πλέον ο φετινός για τη σεζόν 2021-2022.

Ροή ειδήσεων

Advertisement