Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Ν.Δ!- Γράφει ο Νίκος Γ. Σουγλέρης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στο 14ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ στοχεύει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα εντός και εκτός κομματικού ακροατηρίου αναλύοντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Η συγκυρία και τα διεθνή γεγονότα είναι κρίσιμα.

Η παράταξη και η κυβέρνηση πρέπει να είναι σε εγρήγορση! Να υπάρχει καθαρό μυαλό και μακρόπνοος σχεδιασμός στρατηγικών. Στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης, τους τόνισε πως αυτό πού πρώτιστα τον ενδιαφέρει είναι να τους βλέπει να είναι συνεπείς στα καθήκοντα τους. Και να μην έχουν το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές, αφού κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του! Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και δύσκολες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται χωρίς την έγνοια του εκλογικού προσωπικού κόστους. Στο Συνέδριο θα ζητήσει και από όλα τα κομματικά στελέχη ενότητα και εγρήγορση, τονίζοντας πως είναι στο χέρι τους να κερδίσει η ΝΔ και αυτές τις εκλογές και να συνεχίσει την διακυβέρνηση της χώρας εφαρμόζοντας το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα που είναι ήδη σε εξέλιξη Μία σημαντική ενότητα στην ομιλία του πρωθυπουργού θα είναι η αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξε η κυβέρνηση στη διάρκεια των αλλεπάλληλων κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτούς τους 34 μήνες. Θα τονίσει την μεγάλη στήριξη, κόστους πολλών δις ευρώ, που έδωσε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις τόσο κατά την διάρκεια της πανδημίας όσο και κατά την ενεργειακή κρίση. Καταστάσεις πρωτόγνωρες και ασφυκτικές που έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα του πολίτη ο οποίος δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πλέον πέρα. Η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί, θα διαβεβαιώσει ο κ Μητσοτάκης. Ο ίδιος έχει καταθέσει στην ΕΕ συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση μιάς κοινής Ευρωπαϊκής προσπάθειας. Παράλληλα όμως επεξεργάζεται και ένα εθνικό σχέδιο για την απορρόφηση των μεγάλων αυξήσεων σε αγαθά και στην κονή ωφέλεια. Στόχος του είναι να διαθέσει 5 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό γιά να στηρίξει όλους όσους πλήττονται από την ακρίβεια. Τέλος ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες της “Γ”, θα στείλει ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για μια “αυτοδύναμη Ελλάδα”! Το σύνθημα αυτό, πρωτότυπο στη σύλληψή του, έχει πολλαπλή σημασία. Πρώτον τονίζει την σημασία του να αποκτήσει η χώρα την απαιτούμενη επάρκεια σε πόρους και αγαθά εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής αστάθειας. Και κατά δεύτερον αναφέρεται στον στρατηγικό στόχο του κόμματος που είναι η αυτοδυναμία του στις επόμενες εκλογές, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτά τα παράθυρα συνεργασιών. Πόσο μάλλον που ενδεχομένως να υπάρξουν ακόμα και προεκλογικές συνεργασίες άλλων κομμάτων για να εκμεταλλευτούν την απλή αναλογική για την είσοδο τους στη Βουλή Το συνέδριο αυτό θα είναι καθαρά πολιτικό. Θα υπάρχουν σε αυτό πολλές θεματικές ενότητες. Ο δε κ Μητσοτάκης τόσο με την εναρκτήρια όσο και με την καταληκτική του ομιλία επιθυμεί να στείλει πολλά και ενδιαφέροντα πολιτικά μηνύματα τόσο στο κομματικό του ακροατήριο όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αλλά πάνω απ’ όλα θα απευθυνθεί σε όλους τους Ελληνες πολίτες με παρρησία παρουσιάζοντας το όραμα του για τη χώρα.

Άρθρα-Συνεργασίες

Οι μάσκες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

Του Κωνσταντίνου Σβόλη (*)

Ακαταλόγιστη, αλγεινή, θλιβερή αλλά όχι μη αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η απροθυμία της διοίκησης του Κοινωνικού Οργανισμού της πόλης μας να συνηγορήσει στην πρότασή μου για οικονομική βοήθεια σε μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα παιδιά, το ένα εκ των οποίων είναι ΑμΕΑ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα έξωσης από την κατοικία της.
Ο νομοθέτης (Ν. 3463/2006, άρθρο 202) προβλέπει ότι σε περιπτώσεις ένδειας και μεγάλης οικονομικής δυσκολίας δύνανται οι ΟΤΑ να βοηθούν με χρηματικά βοηθήματα τους πολίτες. Ασφαλώς και δεν είναι λύση στα κοινωνικά προβλήματα η χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, πλην όμως επιφέρει μια προσωρινή ανακούφιση. Οι κοινωνικές αδικίες πρέπει να καταγράφονται και ταυτόχρονα να αποτελούν αιτία για εξεύρεση λύσεων τόσο μακροπρόθεσμων όσο και άμεσων. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει, κατά τη διαδικασία συζήτησης του οικονομικού προϋπολογισμού τους έτους 2022, ποσό 90.000 ευρώ για οικονομικά βοηθήματα σε ανάλογες καταστάσεις (κωδικός 00-6733.00001).
Στην προκειμένη περίπτωση, από διετίας κατά ομολογία της διοίκησης του Κοινωνικού Οργανισμού, η συγκεκριμένη οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα με τελική κατάληξη την απώλεια κατοικίας και την ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου στέγασης.
Πρότεινα, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), να χορηγήσουμε βοήθημα 3.000 ευρώ για τα άμεσα έξοδα της οικογένειας, αλλά τα κατ’ ευφημισμόν φιλολαϊκά στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης αρνήθηκαν, χρησιμοποιώντας προσχηματικά επιχειρήματα ενώ επέδειξαν και άγνοια νόμου.
Αναμένεται να ισχυρισθεί, για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ τα περί αστικών κυβερνήσεων, τα περί κυβερνητικών ευθυνών, τα περί τραπεζικών και οικονομικών συστημάτων, τα περί καπιταλισμού και κοινωνικών αδικιών αλλά περί ταμπακιέρας ουδέν.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, όταν πέφτουν οι μάσκες αποκαλύπτεται ξεκάθαρα όχι μόνο το προσωπείο σας αλλά και η ανάλγητη στάση και συμπεριφορά σας. Προφανώς, η πολιτική πρόνοιας για εσάς είναι κάτι άγνωστο και εκτός των όσων σας υποδεικνύουν.

(*) Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι ιατρός – καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» του Νίκου Παπαδημάτου

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

Φούντωσε ο προεκλογικός ιός και άλλα!- Του Αρκά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

– Καλοκαιριάτικα, σε έξαρση ο προεκλογικός ιός.

– Όλα τα κόμματα φοβούνται τον πρωθυπουργικό κυβερνητικό αιφνιδιασμό και πρόωρα «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

– Με αγωνία, οι υποψήφιοι πρώτα τρέχουν να φιλοξενηθούν σε κάποιο ψηφοδέλτιο και μετά να αρχίσουν το προσωπικό τους κοπιαστικό τρέξιμο.

– Για το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, ο στόχος είναι η δεύτερη έδρα.

– Η πρώτη είναι πριβέ, ασταύρωτη.

– Η δεύτερη έχει τον Γολγοθά της, τον σταυρό του μαρτυρίου για τους υποψηφίους.

– Ο Ευκλείδης επιθυμεί, ο Βαρουφάκης να επαναπατριστεί. Το επιτρέπει η μέθοδος της απλής αναλογικής.

– Η ελληνοτουρκική κρίση αντί να μειώνεται επικίνδυνα κλιμακώνεται. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

– Όλα τα είχαμε, καπάκι και το πόθεν έσχες των πολιτικών. Ραπανάκια για την όρεξη.

– Δεν υπάρχει κανένα θεραπευτικό εμβόλιο για τον ακριβο-ιό που είναι σε έξαρση μέσα στα ράφια των supermarkets.

– Ο προεκλογικός πολεμικός εμπορικός σύλλογος, πρέπει να γίνει μετεκλογικός, ειρηνικός και ενωτικός.

– Οι απόδημοι μπορεί να προσφέρουν πάρα πολλά στην πατρίδα τους. Διότι ποτέ δεν την ξεχνούν.

– Οι μάσκες έπεσαν, τα εμβόλια επέστρεψαν. Δυστυχώς η πανδημία είναι ακόμα εδώ.

– Ο Πούτιν με την στρόφιγγα στο χέρι, κάνει στη Δύση ό,τι θέλει και πολλά ρούβλια μαζεύει.

– Μέχρι να τελειώσει ο Ουκρανο-Ρωσικός πόλεμος, τα καψώνια του θα συνεχίζονται. Ιδιαιτέρως τα χειμωνιάτικα.

– Από κρίση σε κρίση η Ελλάδα. Η σκυταλοδρομία της κρίσης.

– 26 χρόνια το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Ανδρέα. Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο.

– Πολύ πρόωρα ακούγονται και διάφορα ονόματα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

– Μετά τον εγκλεισμό από τον κορωνοϊό που τα πάντα αδρανούσαν.

– Σιγά-σιγά αρχίζουν να βγαίνουν από το ψυγείο διάφορες εκδηλώσεις.

 

 

Περισσότερα

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η μεγάλη «ήττα» της Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

 

Για τους Έλληνες, οι Ρώσοι είναι πρώτα απ’ όλα ομόδοξοι. Δηλαδή Χριστιανοί Ορθόδοξοι, που μέσω της θρησκείας αλλά και του πολιτισμού, διατηρούμε βαθιές σχέσεις που χάνονται στο πέρασμα των αιώνων. Έτσι, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν ανήκε ποτέ στο «ανατολικό μπλοκ» (επί Σοβιετικής Ένωσης) αλλά και ποτέ δεν είδε την μετασοβιετική Ρωσία να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της χώρας μας (αντίθετα, η Ρωσία ανέκαθεν επεδίωκε με επωφελής ουδετερότητα σε σχέση με την Τουρκία), οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να έχουν αισθήματα φιλίας για τον ρωσικό λαό, ο οποίος βέβαια, δεν έχει και κάποια… μεγάλη σχέση με την πολιτική που ακολουθούσε η ηγεσία του. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα…

Και επίσης, οι Έλληνες αναμφίβολα, μεγαλώνουν μαθαίνοντας να διαβάζουν και να θαυμάζουν τον Τολστόι και τον Ντοστογέφκσι και να μαγεύονται με τη Λίμνη των Κύκνων ή τον Καρυθραύστη του Τσαϊκόφκσι. Εξάλλου, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τον ρωσικό πολιτισμό και την παγκόσμια προσφορά του.

Αυτός ο συναισθηματικός δεσμός μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων όμως, προφανώς δεν υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης και του δυτικού κόσμου γενικότερα. Και επιπλέον, κανένας λογικός και φιλειρηνικός άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει μία «πολιτική των όπλων» σε βάρος ενός άλλου λαού από τη σημερινή ηγεσία της Ρωσίας. Πόσο μάλλον οι Έλληνες που είναι και… παθόντες.

Είναι μια μεγάλη αλήθεια λοιπόν ότι μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία έχασε πολλούς «πόντους». Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι σήμερα πιστεύουν πως αυτή η χώρα δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει μία «ευρωπαϊκή χώρα» και τάσσονται υπέρ της διακοπής κάθε είδους δεσμών και συνεργασίας με τη Ρωσία, ακόμα και σε πολιτιστικό επίπεδο!

Και αυτό είναι ένα ακόμα ολέθριο λάθος της ρωσικής ηγεσίας, η οποία δεν αντιλήφθηκε ότι οι αυτοκρατορίες του 21ου αιώνα δεν δημιουργούνται με τα τανκς, αλλά με την οικονομία και τον πολιτισμό, δηλαδή την υλική και άυλη δύναμη που κινεί τον πλανήτη. Μιλώντας για αυτοκρατορίες – μεταφορικά – μπορούμε να μιλήσουμε για οικονομικές, επικοινωνιακές, πολιτιστικές αυτοκρατορίες. Όχι πλέον για εδαφικές…

Η Ρωσία «χάνει» τη γειτονιά της (Ουκρανία, Λιθουανία, Γεωργία, κλπ) σπρώχνει στην αγκαλιά της δύσης χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, κλπ, ενώ απομακρύνεται από την Ευρώπη. Και αυτή η «ζημιά» θα είναι η μεγαλύτερη και πολύ πιο μακροχρόνια για τη Ρωσία…

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα