Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοικτή σήμερα η αγορά

Ίσως και για τελευταία φορά στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που οδεύουν προς κατάργηση

Published

on

Ανοικτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.

Η συγκεκριμένη, ίσως και να είναι η τελευταία φορά που τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν Κυριακή στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες φαίνεται πως οδεύουν προς κατάργηση, στο πλαίσιο του αναμορφωμένου πλαισίου για τις εκπτωτικές περιόδους που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Πάντως, οι έμποροι της Πάτρας προσπαθούν με μειωμένες τιμές να δελεάσουν τους καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους, αν και γνωρίζουν ότι η αγοραστική τους δύναμη είναι περιορισμένη εξαιτίας του κύματος ακρίβειας στα βασικά είδη.

Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου, και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας από 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σταθερά πάντως, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς και δηλώνει ότι περιμένει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις περί κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων.  «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη θεσμοθέτηση μόνο των τριων καθιερωμένων Κυριακών (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων)», επισημαίνει ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement