Connect with us

Μαγειρική

Κουνουπίδι στον φούρνο με τυριά και λιαστή τομάτα      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκίτσες

100 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 κουτ. σούπας πολτό λιαστής τομάτας

2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

40 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο

40 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

40 γρ. τυρί φορμαέλα, τριμμένη

40 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε 1 λίτρο νερό βράζετε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι για 7-8΄. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τον πολτό λιαστής τομάτας, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο, το σουρώνετε με σουρωτήρι και το μεταφέρετε στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε με προσοχή για να μη λιώσει το κουνουπίδι και το αφήνετε για περίπου 10΄ σε πολύ σιγανή φωτιά. Αδειάζετε όλο το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά και ψήνετε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement