Connect with us

Μαγειρική

Σούπα με κουνουπίδι και γιαούρτι         

Published

on

              

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, σε μικρά μπουκετάκια

1 πατάτα καθαρισμένη + κομμένη σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου, τριμμένα

1 λίτρο ζωμό κότας, χλιαρό

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τον ζωμό, το θυμάρι, το φασκόμηλο και αλατοπιπερώνετε. Μόλις κοχλάσει ο ζωμός, ρίχνετε τους κύβους πατάτας και τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, πολτοποιείτε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε δόσεις στο μπλέντερ προσθέτοντας και το γιαούρτι και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement