Connect with us

Μαγειρική

Κεφτεδάκια με τομάτα και χόρτα στον φούρνο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κιμά χοιρινό

800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 αυγά

1 μικρή τομάτα τριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

δυόσμο ξερό

3 κούπες ήμερα ραδίκια βρασμένα

1 κούπα φύλλα από φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα

400 γρ. κονσέρβα τομάτα κονκασέ ή τριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και πλάθετε 8 κομμάτια. Σε ένα μικρό σκεύος σοτάρετε με ε.π. ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μόλις ξανθίσουν, προσθέτετε την τομάτα κονκασέ και άλλο τόσο νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 10΄. Σε τηγάνι περνάτε τα κεφτεδάκια ελαφρώς πατημένα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές και τοποθετείτε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα χόρτα και ανακατεύετε μέχρι το περιεχόμενο να ζεσταθεί. Προσθέτετε τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μοιράζετε ανάμεσα στα κεφτεδάκια στο ταψί. Ραντίζετε με τη σάλτσα λίγο ε.π. ελαιόλαδο και ψήνετε στον φούρνο για 20΄. Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε το φαγητό μέσα μέχρι να το σερβίρετε (τρώγεται και κρύο).

Ροή ειδήσεων

Advertisement