Connect with us

Μαγειρική

Ψητό αρνί στο φούρνο

Published

on

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι (4 έως 5 κιλά)
  • 2 έως 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 500 ml. σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 έως 5 μεγάλες φρέσκες αγκινάρες, κομμένες στα τέσσερα
  • 3 μικρά λεμόνια, κομμένα στη μέση, προαιρετικά
  • Προαιρετικά: Φρέσκα κλαδάκια ρίγανης και θυμαριού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε σχισμές στο αρνί και τοποθετήστε σε αυτές το σκόρδο. Τρίψτε το κρέας με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Βήμα 2
Ψήστε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά στους 180 και ψήστε το κρέας για 1 ώρα ακόμα.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το λίπος από το σκεύος και περιχύστε το αρνί με σάλτσα ντομάτας, νερό και χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε τις αγκινάρες και, αν θέλετε, τα λεμόνια γύρω από το κρέας.
Βήμα 4
Ψήστε 1 ώρα ακόμα ή μέχρι το κρέας να φτάσει στην επιθυμητή ποιότητα (για μέτρια ψημένο, το θερμόμετρο πρέπει να δείχνει 57, για μέτριο 60, για μέτρια καλοψημένο 62 βαθμούς).
Βήμα 5
Αφήστε το κρέας να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες. Εάν επιθυμείτε, γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά.
Βήμα 6
Αντί για αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement