Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θύμιος Μπουγάς: Τον βλέπουν αλλά δεν τον βρίσκουν – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες στην Αττική

Published

on

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό του Θύμιου Μπουγά είναι σε πλήρη εξέ- λιξη ο Γεράσιμος Κουρούκλης, πρόεδρος και διοικητής Silver Alert, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο ακόμα μαρτυρίες ότι ο 39χρονος άνδρας εθεάθη στην Αττική.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το Silver Alert δέ- χτηκε δύο κλήσεις που αναφέρουν ότι ο 39χρονος Θύμιος εθεάθη στην περιοχή του Πειραιά, ενώ χθες άλλη μία κλήση ανέφερε ότι τον είδαν σε περιοχή προς το Φάληρο.

«Οι μαρτυρίες είναι ότι πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να επιζήσει από την επαιτεία και βρίσκεται σε αστεγία. Αυτά είναι τα συμπεράσματα που βγάζουμε από τις μαρτυρίες», δήλωσε στο MEGA ο Γεράσιμος Κουρούκλης, διοικητής του Silver Alert.

Τόνισε ότι δεκάδες εθελοντές τον αναζητούν στην περιοχή του Πειραιά, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν.

«Προς όλους τους πολίτες, όταν δείτε τον Θύμιο ή κάποιον που του μοιάζει, παρακαλούμε πολύ: δεν τον χάνουμε από τα μάτια μας και την ίδια στιγμή καλούμε το 1065. Το να μας καλέσει κάποιος μετά από μία ή δύο ώρες δεν έχει νόημα, δεν προσφέρει πολλά πράγματα».

«Θέλω να πιστεύω ότι θα τον βρούμε…»
«Θέλω να πιστεύω ότι θα τον βρούμε τον Θύμιο, θα τον φέρουμε κοντά μας και θα τον αγκαλιάσουμε. Είναι ένας τρομαγμένος άνθρωπος που έχει δεχτεί τόσα βασανιστήρια, που δεν το χωρά ανθρώπινος νους… Ο κατατρεγμένος αυτός άνθρωπος, ο οποίος μέσα στο μυαλό του έχει την τελευταία γνώση, ότι τον αναζητά η αστυνομία γιατί τον κατήγγειλαν ότι τρομοκρατεί τον κόσμο του Πύργου με αλυσοπρίονο – είναι σίγουρο ότι έχει πάρει μαζί του τον μηχανισμό τροφής. Όταν κάποιος τον δει τον κοιτάζει με λίγο περισσότερη ένταση για να παρατηρήσει τα διάφορα σημεία. Ο Θύμιος αντιλαμβάνεται ότι τον καταλάβαν και προσπαθεί να εξαφανιστεί».

«Σηκώνουμε το τηλέφωνο»
«Δεν τον σταματάμε, δεν τον πλησιάζουμε. Απλά σηκώνουμε το τηλέφωνο, καλούμε το 1065 και τον παρακολουθούμε από μακριά», ήταν η συμβουλή του κυρίου Κουρούκλη.

Διευκρίνισε ότι αφού εντοπιστεί ο Θύμιος, θα του εξασφαλίσουν ένα ανοιχτό χώρο διαμονής, με φαγητό, με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο. Για την αποκατάσταση της υγείας του θα δράσουν σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες.

Αδερφή Θύμιου: «Δεν είχαμε καλές σχέσεις»
Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί μια από τις αδερφές του, τονίζοντας ότι το μόνο που θέλει είναι ο Θύμιος να είναι ζωντανός. «Δεν έχουμε τίποτα ακόμα από την Ασφάλεια. Ακόμα ψάχνουν και δεν τον έχουν βρει, πιστεύουμε να τον βρουν ζωντανό. Ό,τι είναι με ενημερώνει ο διοικητής. Έχω να τον δω πολύ καιρό, ήξερα ότι είναι εδώ στον Πύργο, μου λέγανε ότι είναι εδώ στον Πύργο, αλλά εγώ που έβγαινα έξω δεν τον έβλεπα.

Δεν είχαμε καλές σχέσεις, είχαμε μαλώσει ένα διάστημα και είχε απομακρυνθεί από κοντά μου, δηλαδή εγώ τον είχα σπίτι μου στις αρχές, μετά πήγε και έμεινε μόνος του. Εγώ θέλω να είναι ζωντανός, τίποτα άλλο δεν ζητάω και αυτοί που τον κάνανε θα πληρώσουν. Αυτοί που το κάνανε και έχει γίνει αυτό που έχει γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

patrisnews.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement