Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γεωργία Παράσχη: «Εις εαυτόν»- Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής

Published

on

Στο The Bold Type Hotel, στην οδό Γερμανού 10-12 και Χαραλάμπη οδηγούν σήμερα όλοι οι δρόμοι, καθώς στις 8 μ.μ. έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού, Γεωργίας Παράσχη με τίτλο «Εις εαυτόν». Πρόκειται για την καινούργια δουλειά της ζωγράφου, η οποία δύο χρόνια μετά την πανδημία επανέρχεται με έργα μικτής τεχνικής, όπου κυρίαρχο υλικό είναι το ύφασμα με το οποίο πειραματίζεται τα τελευταία 8 χρόνια. Όπως μας είπε “το ύφασμα ως ύλη πλάθεται, διπλώνεται, κόβεται, είναι διάφανο ή πυκνό, σκληρό ή μαλακό, μονόχρωμο η πολύχρωμο. Σε αυτή την ενότητα γίνεται μέρος της επιφάνειας ενός αφαιρετικού τοπίου, όπου συνυπάρχει με το ζωγραφικό μέρος με κάρβουνο, σκόνες, λαδοπαστέλ. Κι αυτό εκεί στον άχρονο τόπο αναδύονται φιγούρες, οι οποίες κινούνται σε έναν υπερβατικό χώρο που γίνεται οικείος. Προσδιορίζουν και προβάλουν ό,τι οράται στην “εις εαυτόν” κατάδυση».

Το έργο μία περιπέτεια του νου, ένας χώρος ανεξερεύνητος γεμάτος εκπλήξεις, ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένα ταξίδι, όπου ακολουθείς αυτό το είδος της ασαφούς αίσθησης «εις εαυτόν», χωρίς όμως να ξέρεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται». Όπως ανέφερε η εικαστικός πηγή έμπνευσης για τα νέα της έργα ήταν ο αφαιρετικός χώρος, στον οποίο συναντάμε κυρίως, γυναικείες φιγούρες, που μπορεί να είναι μόνες, αλλά όχι μοναχικές. Μέσα από τα έργα της αναδεικνύεται η γυναικεία δύναμη και αυτοπεποίθηση που διατηρήθηκε αναλλοίωτη μέσα στις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας, στη διάρκεια της οποίας η Γεωργία Παράσχη ανέδειξε τη δημιουργικότητά της μέσα από την εσωτερική αναζήτηση.

Η Γεωργία Παράσχη ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Μαθήτευσε κοντά στον Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Ανδρέα Γεωργιάδη. Έχει κάνει δεκάδες ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον 30 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ αυτή η έκθεση είναι η 15η ατομική της.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 16 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement