Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η «Γνώμη» για την πρώτη έκθεση ζωγραφικής στην Πάτρα το 1976

Ο θάνατος του Στάθη Χρυσικόπουλου σκόρπισε συγκίνηση σε όλη την Πάτρα. Η «Γνώμη» τον αποχαιρετά με το δικό της, δημοσιογραφικό, τρόπο.

Published

on

Ο θάνατος του Στάθη Χρυσικόπουλου σκόρπισε συγκίνηση σε όλη την Πάτρα. Η «Γνώμη» τον αποχαιρετά με το δικό της, δημοσιογραφικό, τρόπο.

Ήταν Δευτέρα 11 Οκτωβρίου του 1976. Στη 2η σελίδα, που φιλοξενούσε τότε τα πολιτιστικά, συναντάμε ρεπορτάζ με τον εξής τίτλο: «Η έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Χρυσικόπουλου».

Το ρεπορτάζ είχε ως εξής: «Στις 12 Οκτώβρη στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του συμπολίτη μας Στάθη Χρυσικόπουλου.

Οι φιλότεχνοι της Πάτρας θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να κρίνουν τον καλλιτέχνη που παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του στη γενέτειρά του. Ο Χρυσικόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1945. Πρώτα εκεί με το ζωγράφο Σπύρο Σόκαρη και έπειτα στην Αθήνα παίρνει μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής. Σπουδάζει αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία και ταυτόχρονα δουλεύει σα ζωγράφος, σκηνογράφος και Designer.

To ’71 κάνει την πρώτη του ατομική έκθεση στη Ρώμη. Ακολουθούν άλλες ατομικές και ομαδικές στο Μιλάνο, Λούγκο, Άμστερνταμ, Ουτρέχτη κ.λ.π. Το ’75 έπειτα από πολυετή απουσία γύρισε στην Ελλάδα.
Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μια σειρά έργων σε πλαστικό με κεντρικό θέμα την προβληματική υπόσταση του ανθρώπου σήμερα. Ανθρώπινες φιγούρες κινούνται σε ένα συμβολικό χώρο δοσμένο ζωγραφικά με χρωματική λιτότητα. Επίσης παρουσιάζει μια σειρά από σχέδια, μελάνια και μεταξοτυπίες. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement