Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Πάτρα: Οι VOCAL γιορτάζουν τα 10 χρόνια της μουσικής τους διαδρομής – Μεγάλη επετειακή συναυλία στις 25/6 στο Θεατράκι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 2011 με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Φωνητικής και μαέστρου Κατερίνας Πολυμενάκου γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου χορωδιακού συνόλου στην Πάτρα με σκοπό την απόδοση της jazz μουσικής αλλά και άλλων μοντέρνων συνθέσεων. Έκτοτε η παρουσία των μουσικών συνόλων του VOCAL είναι συνεχής και έντονη στα χορωδιακά μουσικά πράγματα της Πάτρας και όχι μόνο. Με πολλές παρουσίες σε Χορωδιακά Φεστιβάλ (Πρέβεζα, Κέρκυρα, Τρίπολη, Ναύπακτο , Αρχαία Ολυμπία , Νάουσα) αλλά και στα τοπικά μουσικά δρώμενα της Πόλης μας ως οργανωτής , συνδιοργανωτής και συμμετέχων (φιλανθρωπικές συναυλίες , Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, επετειακές εκδηλώσεις) έχει αφήσει το μουσικό του στίγμα και συνεχίζει να παράγει πολιτισμό.

Λόγω της πανδημίας, η προγραμματισμένη για το 2021 γενέθλια εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ίδρυση των VOCAL, θα γίνει φέτος. Οι VOCAL θα γιορτάσουν αυτή την ξεχωριστή στιγμή σε μια μουσική χορωδιακή βραδιά το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και ώρα 9μ.μ στο Θεατράκι της Μαρίνας Πάτρας , όπου το ειδυλλιακό περιβάλλον του Πατρινού δειλινού θα συναντηθεί σε μια μουσική πανδαισία με τραγούδια από τον Θέατρο και τον Κινηματογράφο , με μελοποιημένη ποίηση , Spiritouals και παραδοσιακά.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν το Μεικτό Φωνητικό Σύνολο VOCAL και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Femmes VOCAL υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Κ. Πολυμενάκου. Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Παστού.

Συμμετέχουν επίσης, το jazz quartett με τους γνωστούς πατρινούς καλλιτέχνες, τον Στέργιο Σοιλέ (φλάουτο), τον Βασίλη Τζιατζιά (κιθάρα), τον Σπήλιο Καστάνη (μπάσο)και τον Γαβριήλ Μπιρλή (ντράμς) και ο Πατρινός σολίστ και φίλος του σχήματος Πάνος Καββαθάς (τραγούδι και κιθάρα). Φιλική συμμετοχή με ενδιαφέρον πρόγραμμα από την γνωστή Πατρινή σολίστ και ερμηνεύτρια ΗΡΩ.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη –Πολιτικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement