Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Ματωμένα Χώματα»-Σήμερα (9 μ.μ.) στην Έπαυλη Κόλλα η μουσικοχορευτική παράσταση 

Δημοσιεύθηκε

στις

Σ’ ένα ταξίδι στη ζωή, στο τραγούδι, τους χορούς, τις μυρωδιές, τις απώλειες, τον θάνατο και την προσφυγιά, 100 χρόνια πριν, θα μας μεταφέρει η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Το ημερολόγιο του Μεγάλου Ξεριζωμού – «Ματωμένα Χώματα».

Πρόκειται για την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Άγιοι Απόστολοι Μύλοι (Μπεγουλάκι) και η Χορευτική τους Ομάδα «Οι Αετοί του Μοριά» σήμερα στις 9 μ.μ. στην Έπαυλη Κόλλα στο Κουκούλι, στην Πάτρα.
Με πολυμελή ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Γαλάνη και φιλοξενούμενο το Χορευτικό του Σωματείου «Φάρος» Ποντίων Πατρών, το «Το ημερολόγιο του Μεγάλου Ξεριζωμού» θα ανοίξει μπροστά στους θεατές και θα προσεγγίσει καταστάσεις και στιγμές που θα καθορίσουν την μοίρα ενός κομματιού του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
«ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ»
Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και το Σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνουν την παράσταση-αφιέρωμα στη Μικρασία «Ξεριζωμένο Ριζικό-Από τη Μικρασία στη Ναύπακτο» που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 21:00, στα Προσφυγικά Ναυπάκτου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, το «Θέατρο Χωρίς Αυλαία» συμπράττει σε μια ιδιαίτερη παράσταση με τη θεατρική ομάδα και το μουσικό σύνολο του συλλόγου «Τεχνουργείον – Πολυχώρος Τέχνης» και τα μέλη του Συλλόγου «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές» για να τιμήσει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατέληξαν στον τόπο μας. Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε μαρτυρίες προσφύγων και πήρε την τελική του μορφή κατά τη διάρκεια των προβών μέσω αυτοσχεδιασμών.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα (Ριζικάρια) και με παραδοσιακούς μικρασιάτικους χορούς συνοδεία ζωντανής μουσικής από το μουσικό σύνολο του «Τεχνουργείου».
Παίζουν οι Νατάσα Αποστολοπούλου, Ελένη Δημητρέλλου, Σάντυ Ζαρνομήτρου, Κων/να Ζησιμοπούλου, Ευγενία Θεοτοκάτου, Δήμητρα Καραχασάνη, Μελία Σγουρίδου, Θάλεια Τσούλια, Νάσια Τσούμαρη.
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Κερασιάς, Μαρία Ράμμου.
Συμμετέχουν μέλη του συλλόγου «Ναύπακτος: Πολιτιστικές διαδρομές».

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement