Γυναίκα
Μπιφτέκια με τηγανο-φουρνιστές πατάτες
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
Για τις πατάτες
1,2 κιλά πατάτες
αλάτι
Για τα μπιφτέκια
700 γρ. κιμά (μοσχάρι 80% χοιρινό 20%)
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουτ. σούπας λεμόνι, τον χυμό
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας ρίγανη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αρωματικό γιαούρτι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
30 ml γάλα φρέσκο
1 λεμόνι, το ξύσμα
1 σφηνάκι ρακί
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μία μπασίνα όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνετε τον κιμά. Τα αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σαν τηγανητές στο σχήμα. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει με 1 κουτ. γλυκού αλάτι βράζετε τις πατάτες για 4΄. Σουρώνετε και στεγνώνετε πολύ καλά από τα υγρά. Πλάθετε τα μπιφτέκια και σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζετε τις πατάτες, ανακατεύετε μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και προσθέτετε στο ταψί τα μπιφτέκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35΄-40΄. Ανακατεύετε τις πατάτες προσεκτικά στα 20΄ ψησίματος για να μην αρπάξουν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά για το αρωματικό γιαούρτι. Σερβίρετε ραντίζοντας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Σχετικά θέματα
Ψητή χήνα με μπαχαρικά, baby πατάτες, κυδώνια και σάλτσα μήλου
ΣΟΚ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ: Αγόρασαν μπιφτέκια από super market… και είχαν μέσα μεταλλικό πίρο!
Αυτοψία της “Γ” στη λαϊκή αγορά: Ελληνοποιήσεις σε πατάτες και ντομάτες
Κολιοί με πατάτες, ελιές Θάσου και μάραθο
Κεφτεδάκια με πατάτες και πελτέ στον φούρνο
Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι