Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γέμισε η Κλινική covid στην Οφθαλμολογική-Τι δηλώνει στην «Γ» η Ελένη Παυλίδου

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Το άμεσο αποτύπωμα της αυξημένης συγκέντρωσης ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα λύματα μετά από την περίοδο σταθεροποιημένης μείωσης, εμφανίστηκε με τριπλασιασμό του αριθμού προσέλευσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου covid -19 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, με παράλληλη αύξηση νοσηλειών με αποτέλεσμα την πληρότητα της Κλινικής covid-19 στην Οφθαλμολογική του ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ιατρό Ελένη Παυλίδου τριπλασιάστηκε ο αριθμός προσέλευσης των κρουσμάτων covid -19 «Μετά από μια πραγματικάπερίοδο ύφεσης όπου η προσέλευση αριθμούσε γύρω στα 9 άτομα ξαφνικά ο αριθμός των προσερχομένων κρουσμάτων έφτασε τους 40».
Σε ερώτημα της «Γ» πως διαχειρίζονται τα κρούσματα και αν αυξήθηκε αντίστοιχα και ο αριθμός εισαγωγών η κα Παυλίδου δήλωσε: «Στις ευπαθείς ομάδες που δεν κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή τους χορηγούνται αντιϊκά. Είναι όμως εύλογο ότι με την αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η εισαγωγή και η νοσηλεία. Στο πλαίσιο αυτό εξηγείται η ξαφνική πληρότητα της Κλινικής covid -19 στην Οφθαλμολογική.» Ως αιτιολογία της διασποράς του ιού με αποτέλεσμα την αύξηση κρουσμάτων η Διευθύντρια των ΤΕΠ, θεωρεί ότι ευθύνεται η πλήρης χαλαρότητα, η μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους υψηλής συνάθροισης και με δεδομένη την υπερμεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών της Όμικρον το φαινόμενο εξηγείται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement