Connect with us

Μαγειρική

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια και άνηθο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 αυγά, χτυπημένα καλά

750γρ. κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη

2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι το 1/3 φλιτζανιού από το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Χτυπάτε τα αυγά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, όταν κάψει, ρίχνετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζετε το σφουγγάτο σε μεγάλο καπάκι ή στρογγυλό ταψί. Ρίχνετεωτο υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και, όταν κάψει, τοποθετείτε το σφουγγάτο να ψηθεί από την άλλη μεριά. Μεταφέρετε σε πιατέλα, αφήνετε λίγο να κρυώσει και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια. Τρώγεται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement