Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Νέο στέλεχος από πρόσμιξη Όμικρον + Δέλτα;

Published

on

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ» τα συγκεκριμένα ύποπτα δείγματα για πιθανόν νέο στέλεχος από πρόσμιξη Όμικρον + Δέλτα εστάλησαν για πρόσθετο έλεγχο και ταυτοποίηση στο Ιατροβιολογικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών, τα οποία διερευνώνται ακόμη αν ανήκουν στη νέα μετάλλαξη Δέλτα crone μια από τις πλέον επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορωνοϊού εξαιρετικά λοιμογόνος και με υψηλή θνητότητα.

Παράλληλα έγινε η πρώτη λήψη δειγμάτων η οποία θα συνεχισθεί ώστε να διερευνηθούν τα τυχαία δείγματα από τουρίστες που θα ληφθούν από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της 6ης ΥΠΕ. «Έγινε η λήψη των πρώτων τυχαίων δειγμάτων τουριστών από αεροδρόμιο η οποία θα συνεχιστεί από τα λιμάνια Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και τα από αεροδρόμια Άραξου Ιωαννίνων , Καλαμάτας και Κέρκυρας).

«Η λήψη δειγμάτων γίνεται στο πλαίσιο επιστημονικής μελέτη που πραγματοποιεί σε συνεργασία η 6η ΥΠΕ / ΕΟΔΥ με το Εργαστήριο μας » δηλώνει η Καθηγήτρια Αθανασία Μουζάκη. Όπως τονίζει η ίδια «στόχος είναι η λήψη το δυνατόν περισσοτέρων τυχαίων δειγμάτων από τους εισερχομένους στη χώρα για την περαιτέρω ανίχνευση των θετικών στον κορωνοϊό. ώστε να ανιχνευτεί η πιθανή εισαγωγή νέων στελεχών γεγονός που θα δώσει πολύτιμα στοιχεία στον ΕΟΔΥ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement