Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος εγκρίνεται η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ν. Τομαρά, εγκρίθηκε η πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου του ΚΕΤχ Πατρών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

Η απόφαση ορίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγκρίνεται  η πολεοδόμηση τμήματος του ΣΧΗ (ΠΖ) ΑΝ-ΔΡΕΑ ΜΟΥΖΑΚΗ που βρίσκεται στο ΟΤ 821 “Στρατόπεδο Κ.Ε.Τ.Χ.” του Δήμου Πατρέων (ν. Αχαΐας) για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου, με την επέκταση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Πατρών και ειδικότερα με: α) δημιουργία νέου ΟΤ 827Α «Χώρος Ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου Πατρών» υπό στοιχεία 1…17-1, β) έγκριση οδών και γ) καθορισμό ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών…»

Σημειώνεται ότι στην απόφαση προστίθεται πως στο πρόσωπο των οικοδομημένων ή μη, που βρίσκονται στον οικοδομήσιμο χώρο, επιβάλλονται προκήπια πλάτους οκτώ (8) και πέντε (5) μέτρων. Επίσης, βάσει της απόφασης στον οικοδομήσιμο χώρο, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται στα 1,20, το ποσοστό κάλυψης στο 40% του οικοπέδου και το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων στα 18 μέτρα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή την έκδοση της απόφασης, δήλωσε: «Βήμα – βήμα αλλά και με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Όπως είχαμε πει, αλλά και αποτυπώνεται στην απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, η περιοχή των Συνόρων της Πάτρας, δεν θα αποκτήσει μόνο ένα νέο και σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που θα καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής Αστυνομίας, αλλά θα γνωρίσει και μία νέα οικιστική ανάπλαση που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των περιοίκων. Προχωράμε μπροστά για να καλύψουμε όλα τα πολυετή ελλείμματα του τόπου μας» .

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Οι λόγοι της απουσίας Πελετίδη από την διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ντόρος μεγάλος έγινε για το γεγονός ότι ο Κώστας Πελετίδης έλαμψε διά της απουσίας του κατά τη διήμερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα.

Και η επίσημη δικαιολογία της Μαιζώνος ήταν ότι δεν ζήτησε ο πρωθυπουργός να δει τον δήμαρχο! Πώς, όμως, να ζητούσε να τον δει, αφού ήταν στον Βόλο; Αστείες δικαιολογίες! Ήταν μια συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής να μην υπάρξει καμία επαφή με τον Μητσοτάκη.

Ο Βόλος ήταν, απλώς, το πρόσχημα. Τώρα, γιατί απέφυγε ο Πελετίδης τον πρωθυπουργό, ενώ έχει κάνει πορείες στην Αθήνα φτάνοντας ακόμη και στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, είναι κάτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ήταν κάποιο λάθος, κάποια παράλειψη, κάποια αστοχία. Άσε που υπάρχει και η εκτίμηση ότι η δημοτική αρχή δεν ήθελε να… ενοχλήσει τον πρωθυπουργό.

* «Πιστεύουμε ότι ο κ. Πελετίδης έχει δημιουργήσει τείχος προστασίας στην κυβερνητική πολιτική» λέει η «Ώρα Πατρών». «Δεν ήθελε να εκτεθούν στο προσκήνιο οι συμφωνίες που έχουν συνάψει και η άτυπη αλληλοϋποστήριξή τους», λέει ο Νίκος Νικολόπουλος. Μα καλά, και αν υποθέσουμε ότι τα έχουν βρει Πελετίδης και κυβέρνηση, οι πορείες και τα συλλαλητήρια στην Αθήνα γιατί γίνονται, ρε παιδιά; Για ξεκάρφωμα;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ζητούν ανακαίνιση των αστικών λεωφορείων

Δημοσιεύθηκε

στις

-Την ανακαίνιση στάσεων των αστικών λεωφορείων ζητούν πολλοί συμπολίτες, θεωρώντας ότι βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιούνται αντικαταστάσεις στάσεων στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης των Δήμων “Φιλόδημος” από το Υπουργείο Εσωτερικών.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Ανοίγουν δυο Κυριακές ακόμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας η οποία αναμένεται να περάσει στο εορταστικό ωράριο των γιορτών το άνοιγμα των καταστημάτων την επόμενη Κυριακή 11 του μηνός αλλά και την Κυριακή 18 του μηνός, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Όσον αφορά τον απολογισμό της προχθεσινής Κυριακής 27/11/2022, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει ότι οι καταναλωτές προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους τα προηγούμενα 24ωρα. To επόμενο 10ήμερο η αγορά αναμένεται να επανέλθει πάλι σε… χαμηλές πτήσεις, εν αναμονή της εορταστικής περιόδου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα