Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορυφαίο αξιοθέατο ο Άγιος Ανδρέας

Έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Πάτρας, σύμφωνα με το tripadvisor

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου είναι το πρώτο αξιοθέατο στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Πάτρας, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ταξιδιωτικό ιστότοπο tripadvisor.

Παράλληλα, εκατοντάδες είναι τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ιερό Ναό του πολιούχου της Πάτρας, πολλά εκ των οποίων εμπεριέχουν και την προτροπή για μια επίσκεψη.

Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε τα εξής: «Πολύ όμορφη και διατηρημένη αλλά και καθαρή εκκλησία. Πραγματικά αξίζει κάθε επίσκεψη, το προαύλιο διαθέτει παγκάκια όπου μπορείτε να καθίσετε». «Επιβλητικός ναός ,οπωσδήποτε να πάτε να προσκυνήσετε τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα. Βρίσκεται στο δρόμο προς το νέο λιμάνι». Υπέροχη εκκλησία, άριστη αρχιτεκτονική. «Κάθε φορά που πηγαίνω Πάτρα την επισκέπτομαι, αξίζει το χρόνο σας». «Από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους ναούς της χώρας μας». «Αισθάνεσαι ρίγος και συγκίνηση περιδιαβαίνοντας τους ιερούς χώρους του ναού. Δεν νοείται άνθρωπος που φτάνει στην Πάτρα, να μην έρθει για προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα». Εξαιρετικός ναός. Σου προκαλεί δέος. Πρέπει όλοι όσοι περάσουν από Πάτρα να σταματήσουν σ’ αυτόν τον υπέροχο ναό».

Επιπλέον, στη σχετική βαθμολογία η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών κατατάσσει ως προς τα αξιοθέατα τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στην κατηγορία «Εξαιρετικό».

 

ΕΝΑ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟ ΑΤΟΥ

 

Επομένως, και από το tripadvisor προκύπτει ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης και ταυτόχρονα συνιστά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, που δεν έχουμε αξιοποιήσει ως τοπική κοινωνία, τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε.

Αρκεί να σημειωθεί ότι, σταθερά, κάθε χρόνο, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της, η Πάτρα γίνεται το επίκεντρο ενός κύματος επισκεπτών που ταξιδεύουν ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα για ένα προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα.

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, και πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, την Πάτρα επισκέπτονταν, επίσης για τον Άγιο Ανδρέα, και Ρώσοι, ενώ στο λιμάνι κατέπλευσα κατά καιρούς και πολεμικά τους πλοία, με σκοπό τα πληρώματα τους να μεταβούν στον Ιερό Ναό του προστάτη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ

 

Επίσης σύμφωνα με το tripadvisor, μετά από τον Άγιο Ανδρέα, το δημοφιλέστερο αξιοθέατο είναι η Αχαϊα Κλάους, ενώ ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κάστρο, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Βούντενης και το Δημοτικό Θέατρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη σχετική λίστα έχει συμπεριληφθεί και το Πατρινό Καρναβάλι, η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, ως πόλος έλξης των επισκεπτών.

 

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα