Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορυφαίο αξιοθέατο ο Άγιος Ανδρέας

Έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Πάτρας, σύμφωνα με το tripadvisor

Published

on

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου είναι το πρώτο αξιοθέατο στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Πάτρας, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ταξιδιωτικό ιστότοπο tripadvisor.

Παράλληλα, εκατοντάδες είναι τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ιερό Ναό του πολιούχου της Πάτρας, πολλά εκ των οποίων εμπεριέχουν και την προτροπή για μια επίσκεψη.

Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε τα εξής: «Πολύ όμορφη και διατηρημένη αλλά και καθαρή εκκλησία. Πραγματικά αξίζει κάθε επίσκεψη, το προαύλιο διαθέτει παγκάκια όπου μπορείτε να καθίσετε». «Επιβλητικός ναός ,οπωσδήποτε να πάτε να προσκυνήσετε τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα. Βρίσκεται στο δρόμο προς το νέο λιμάνι». Υπέροχη εκκλησία, άριστη αρχιτεκτονική. «Κάθε φορά που πηγαίνω Πάτρα την επισκέπτομαι, αξίζει το χρόνο σας». «Από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους ναούς της χώρας μας». «Αισθάνεσαι ρίγος και συγκίνηση περιδιαβαίνοντας τους ιερούς χώρους του ναού. Δεν νοείται άνθρωπος που φτάνει στην Πάτρα, να μην έρθει για προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα». Εξαιρετικός ναός. Σου προκαλεί δέος. Πρέπει όλοι όσοι περάσουν από Πάτρα να σταματήσουν σ’ αυτόν τον υπέροχο ναό».

Επιπλέον, στη σχετική βαθμολογία η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών κατατάσσει ως προς τα αξιοθέατα τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου στην κατηγορία «Εξαιρετικό».

 

ΕΝΑ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟ ΑΤΟΥ

 

Επομένως, και από το tripadvisor προκύπτει ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης και ταυτόχρονα συνιστά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, που δεν έχουμε αξιοποιήσει ως τοπική κοινωνία, τουλάχιστον στον βαθμό που θα έπρεπε.

Αρκεί να σημειωθεί ότι, σταθερά, κάθε χρόνο, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της, η Πάτρα γίνεται το επίκεντρο ενός κύματος επισκεπτών που ταξιδεύουν ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα για ένα προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα.

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, και πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, την Πάτρα επισκέπτονταν, επίσης για τον Άγιο Ανδρέα, και Ρώσοι, ενώ στο λιμάνι κατέπλευσα κατά καιρούς και πολεμικά τους πλοία, με σκοπό τα πληρώματα τους να μεταβούν στον Ιερό Ναό του προστάτη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ

 

Επίσης σύμφωνα με το tripadvisor, μετά από τον Άγιο Ανδρέα, το δημοφιλέστερο αξιοθέατο είναι η Αχαϊα Κλάους, ενώ ακολουθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κάστρο, το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο της Βούντενης και το Δημοτικό Θέατρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη σχετική λίστα έχει συμπεριληφθεί και το Πατρινό Καρναβάλι, η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, ως πόλος έλξης των επισκεπτών.

 

ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement