Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχία στα Καλάβρυτα ο Γιώργος Λαζουράς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Εκτός προσκηνίου αλλά και… παρασκηνίου, ενόψει των επόμενων Δημοτικών Εκλογών στα Καλάβρυτα, από χθες, ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς.

Ο πρώην Δήμαρχος σε δήλωσή του χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε «Διανύουμε ήδη, το τελευταίο  δεκαοκτάμηνο της παρούσας δημοτικής περιόδου (2019-2023). Θέλω, θεσμικά πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και  εγκαίρως, να δηλώσω και να γνωστοποιήσω ότι, λόγω της επιβεβλημένης-από την ανάγκη για την προστασία από τον κορωνοϊό-απουσίας μου από τα Καλάβρυτα και τα χωριά μας και κυρίως λόγω προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων- που ασκούνται μάλιστα, μακριά από τα Καλάβρυτα, στην Αθήνα,δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, στο δήμο Καλαβρύτων, στις δημοτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2023».

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και πρώην δήμαρχος Καλαβρύτων αναφέρει: «Ένα έργο και μια προσπάθεια, που στο μεγαλύτερο μέρος τους (μέχρι το 2018)  υλοποιήθηκαν, στα κατάμαυρα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που ψήφισε η Βουλή, όταν οι τακτικοί κρατικοί πόροι προς τους δήμους (για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση) μειώθηκαν κατακόρυφα, απ’ όσους πριν το 2010 και όταν έβγαιναν ελάχιστες, με φειδώ και υπό αυστηρές προσκλήσεις για χρηματοδοτικά προγράμματα στις οποίες συμμετείχαμε, τα δε εξελισσόμενα ήδη προγράμματα αναστέλλονταν και διακόπτονταν με μνημονιακούς νόμους (όπως το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ κ. ά.). Και σ’ αυτό το δυσμενές και περιοριστικό περιβάλλον, εντελώς ενδεικτικά υπενθυμίζω  μόνο, ότι, κλείσαμε, ήδη από το 2013, τέσσερις χωματερές που κληρονομήσαμε και έκτοτε μεταφέρουμε τα στερεά απορρίμματα σε νόμιμο ΧΥΤΑ, έγιναν αναπλάσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, ολοκληρώθηκε ο βιολογικός Καλαβρύτων, αναδείχθηκε και ανήλθε ο δήμος Καλαβρύτων στον 3ο πιο αποτελεσματικό-μεταξύ των 325- δήμο της χώρας και στο Top Ten της επισκεψιμότητας κατά τη χειμερινή περίοδο, μεταξύ όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας.

Εξασφαλίσαμε, με την καθοριστική συνδρομή του τότε περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και των τότε υπουργών Χαρίτση και Γιαννακίδη, τη μεγαλύτερη συνολική και ενιαία χρηματοδότηση-δημόσια επένδυση των τελευταίων πενήντα ετών στα Καλάβρυτα, την εξασφάλιση δηλαδή (ένταξη στο ΠΔΕ-απόφαση της 7-12-2018) των 20.000.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, η απορρόφηση και υλοποίηση της οποίας, ακόμη-μετά από τέσσερα χρόνια- καθυστερεί και  μακάρι  να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί  στην επόμενη δημοτική περίοδο.

Η πλειοψηφία των δημοτών στις τελευταίες εκλογές έκανε την επιλογή της και η διατήρηση ή και επαύξηση (άνοδος) της τρίτης (3ης) θέσης στην αποτελεσματικότητα όλων των δήμων, που κατέκτησε ο δήμος μας, δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον της. Μια επιλογή σεβαστή, αλλά επιλογή-όπως όλες οι κρίσεις των πολιτών σε κάθε είδους εκλογές- η οποία δεν είναι ανεπίγνωστη, ούτε χωρίς συνέπειες.

Θέλω να ευχαριστήσω, τους συνεργάτες μου (προέδρους του Δ.Σ., αντιδημάρχους, βοηθούς Δημάρχου, συμβούλους), τους δημοτικούς συμβούλους, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου, τους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του δήμου, το προσωπικό και τους εργαζομένους  του δήμου, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών του, για την συνεχή, άοκνη, φιλότιμη και πατριωτική  προσφορά της εργασίας του, τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινοτήτων μας, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας μας, τους προέδρους, τα μέλη των συμβουλίων και τα μέλη των πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, πατριωτικών και επιστημονικών  μας συλλόγων, εταιρειών και ενώσεων, τους κτηνοτρόφους  από τους οποίους προέρχομαι και το Συνεταιρισμό τους, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες κάθε αντικειμένου, τους νέους και τις νέες μας.

Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω, όλες και όλους τους πολίτες, δημότες και κατοίκους του δήμου Καλαβρύτων, ανεξάρτητα με τις παραταξιακές, κομματικές, πολιτικές και ιδεολογικές προτιμήσεις τους, οι οποίοι,  με συγκινητικό τρόπο, στήριξαν την προσπάθειά μου και πορευτήκαμε μαζί, στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό ταξίδι του καθημερινού αγώνα, για να αντέξουμε στη μαύρη  δεκαετία της κρίσης και να  επιτύχουμε  την, κατά το καλύτερο δυνατό –ενόψει των  περιστάσεων-, βελτίωση των συνθηκών της ζωής, της εργασίας και των υποδομών, στο δήμο μας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δωρεάν rapid test σε Αχαΐα και Ηλεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το πρόγραμμα για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου σε Αχαΐα και Ηλεία, έχει ως εξής:

ΗΛΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 4/10

 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στον Πύργο στη πλατεία Σάκη Καράγιωργα  στην Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (09:00 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Δημαρχείο στο Τραγανό (09:15 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Πνευματικό Κέντρο στη Ζαχάρω (09:00 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Αγροτικό Ιατρείο στα Μακρίσια (09:00 έως 11:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Αγροτικό Ιατρείο στο Καλλίκωμο (11:45 έως 15:00)

ΑΧΑΪΑ ΤΡΙΤΗ 4/10

 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (8:15 έως 20:15)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Αιγίου στο Οίκημα Μάνας και Παιδιού (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα  (08:00 έως 20:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Σταυροπούλειο Ίδρυμα στα Βραχνέικα (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κοινοτικό Γραφείο στα Σελιανίτικα (09:00 έως 14:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Ακράτας (09:00 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Πνευματικό Κέντρο στο Φαρραί (08:30 έως 14:30)

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται για την ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests. Ο τακτικός δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεί ευθύνη όλων μας

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Ηλείας στην Οβρυά – Σοβαρά 17χρονος δικυκλιστής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην οδό Ηλείας στην περιοχή της Οβρυάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr, συγκρούστηκαν δύο δίκυκλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 17χρονος.
Στο σημείο έσπευσε η μοτοσικλέτα άμεσης επέμβασης, Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και ένα ασθενόφορο με τους διασώστες να παραλαμβάνουν τους τραυματίες για το Νοσοκομείο.
Αστυνομικοί της Τροχαίας Πατρών διενεργούν προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου.


Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανετράπη τζιπ στην οδό Πανεπιστημίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Νιρβάνα.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ανετράπη τζιπ. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα