Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη Δημαρχία στα Καλάβρυτα ο Γιώργος Λαζουράς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Εκτός προσκηνίου αλλά και… παρασκηνίου, ενόψει των επόμενων Δημοτικών Εκλογών στα Καλάβρυτα, από χθες, ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς.

Ο πρώην Δήμαρχος σε δήλωσή του χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε «Διανύουμε ήδη, το τελευταίο  δεκαοκτάμηνο της παρούσας δημοτικής περιόδου (2019-2023). Θέλω, θεσμικά πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και  εγκαίρως, να δηλώσω και να γνωστοποιήσω ότι, λόγω της επιβεβλημένης-από την ανάγκη για την προστασία από τον κορωνοϊό-απουσίας μου από τα Καλάβρυτα και τα χωριά μας και κυρίως λόγω προσωπικών, οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων- που ασκούνται μάλιστα, μακριά από τα Καλάβρυτα, στην Αθήνα,δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, στο δήμο Καλαβρύτων, στις δημοτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2023».

Μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και πρώην δήμαρχος Καλαβρύτων αναφέρει: «Ένα έργο και μια προσπάθεια, που στο μεγαλύτερο μέρος τους (μέχρι το 2018)  υλοποιήθηκαν, στα κατάμαυρα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων που ψήφισε η Βουλή, όταν οι τακτικοί κρατικοί πόροι προς τους δήμους (για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση) μειώθηκαν κατακόρυφα, απ’ όσους πριν το 2010 και όταν έβγαιναν ελάχιστες, με φειδώ και υπό αυστηρές προσκλήσεις για χρηματοδοτικά προγράμματα στις οποίες συμμετείχαμε, τα δε εξελισσόμενα ήδη προγράμματα αναστέλλονταν και διακόπτονταν με μνημονιακούς νόμους (όπως το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ κ. ά.). Και σ’ αυτό το δυσμενές και περιοριστικό περιβάλλον, εντελώς ενδεικτικά υπενθυμίζω  μόνο, ότι, κλείσαμε, ήδη από το 2013, τέσσερις χωματερές που κληρονομήσαμε και έκτοτε μεταφέρουμε τα στερεά απορρίμματα σε νόμιμο ΧΥΤΑ, έγιναν αναπλάσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, ολοκληρώθηκε ο βιολογικός Καλαβρύτων, αναδείχθηκε και ανήλθε ο δήμος Καλαβρύτων στον 3ο πιο αποτελεσματικό-μεταξύ των 325- δήμο της χώρας και στο Top Ten της επισκεψιμότητας κατά τη χειμερινή περίοδο, μεταξύ όλων των τουριστικών προορισμών της χώρας.

Εξασφαλίσαμε, με την καθοριστική συνδρομή του τότε περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και των τότε υπουργών Χαρίτση και Γιαννακίδη, τη μεγαλύτερη συνολική και ενιαία χρηματοδότηση-δημόσια επένδυση των τελευταίων πενήντα ετών στα Καλάβρυτα, την εξασφάλιση δηλαδή (ένταξη στο ΠΔΕ-απόφαση της 7-12-2018) των 20.000.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού μας Κέντρου, η απορρόφηση και υλοποίηση της οποίας, ακόμη-μετά από τέσσερα χρόνια- καθυστερεί και  μακάρι  να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί  στην επόμενη δημοτική περίοδο.

Η πλειοψηφία των δημοτών στις τελευταίες εκλογές έκανε την επιλογή της και η διατήρηση ή και επαύξηση (άνοδος) της τρίτης (3ης) θέσης στην αποτελεσματικότητα όλων των δήμων, που κατέκτησε ο δήμος μας, δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον της. Μια επιλογή σεβαστή, αλλά επιλογή-όπως όλες οι κρίσεις των πολιτών σε κάθε είδους εκλογές- η οποία δεν είναι ανεπίγνωστη, ούτε χωρίς συνέπειες.

Θέλω να ευχαριστήσω, τους συνεργάτες μου (προέδρους του Δ.Σ., αντιδημάρχους, βοηθούς Δημάρχου, συμβούλους), τους δημοτικούς συμβούλους, τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου, τους προέδρους και τα μέλη των συμβουλίων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του δήμου, το προσωπικό και τους εργαζομένους  του δήμου, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών του, για την συνεχή, άοκνη, φιλότιμη και πατριωτική  προσφορά της εργασίας του, τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινοτήτων μας, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας μας, τους προέδρους, τα μέλη των συμβουλίων και τα μέλη των πολιτιστικών, εθνικοτοπικών, πατριωτικών και επιστημονικών  μας συλλόγων, εταιρειών και ενώσεων, τους κτηνοτρόφους  από τους οποίους προέρχομαι και το Συνεταιρισμό τους, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες κάθε αντικειμένου, τους νέους και τις νέες μας.

Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω, όλες και όλους τους πολίτες, δημότες και κατοίκους του δήμου Καλαβρύτων, ανεξάρτητα με τις παραταξιακές, κομματικές, πολιτικές και ιδεολογικές προτιμήσεις τους, οι οποίοι,  με συγκινητικό τρόπο, στήριξαν την προσπάθειά μου και πορευτήκαμε μαζί, στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό ταξίδι του καθημερινού αγώνα, για να αντέξουμε στη μαύρη  δεκαετία της κρίσης και να  επιτύχουμε  την, κατά το καλύτερο δυνατό –ενόψει των  περιστάσεων-, βελτίωση των συνθηκών της ζωής, της εργασίας και των υποδομών, στο δήμο μας».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κακοκαιρία: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αλλαγή του καιρού είναι αισθητή από το βράδυ της Δευτέρας. Τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα επηρεάσει κυρίως η κακοκαιρία σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, οι βροχοπτώσεις που το πρωί της Τρίτης 28/3 εκδηλώνονται στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην  Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και στη Κρήτη. Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν  χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και στη Στερεά έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 900 μέτρων ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη 29/03 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους και στα ορεινά της Κρήτης, άνω των 1200 μέτρων.

Στις περιοχές όπου αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιλαμβάνεται και ο νομός Αττικής και κυρίως τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα αυτού. Στους χάρτες 1 και 2 ενδεικτικά παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται κατά το μεσημέρι (Χάρτης 1) και τις πρώτες βραδινές ώρες (Χάρτης 2) της Τρίτης 28/03.

Ενισχυμένοι δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο. Στις ηπειρωτικές περιοχές ο άνεμος θα φτάνει κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ.

Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται η επικρατούσα διεύθυνση του ανέμου ενώ με πορτοκαλί σκίαση σημειώνονται και οι περιοχές όπου θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ. Τέλος πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 15-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές ενώ μόνο στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα αναμενόμενα επεισόδια βροχόπτωσης της Δευτέρας 27/03 και της Τρίτης 28/03 κατατάσσονται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή). Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΟΥΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Θα τους μηνύσω, θα τους ενάγω και θα τους καταγγείλλω στον Πανελλήνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη της 34χρονης μητέρας που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Οπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις που κατέθεσαν γιατροί του Καραμανδανείου έτσι και σήμερα θα καταθέσει η Ράνια Κελεσίδου, παιδίατρος στο νοσηλευτήριο.

Να σημειωθεί πως μετά από περίπου τρεις μήνες ακροαματικής διαδικασίας ολοκληρώνουν τις καταθέσεις τους οι γιατροί του Καραμανδανείου, του ενός εκ των 4 νοσοκομείων, που αναμένεται να καταθέσουν.

Εξάλλου την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 6 και 7 Απριλίου θα καταθέσει ο διευθυτνη΄ς της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου , Ανδρέας Ηλιάδης, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χτύπησε το “καμπανάκι” για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης μητέρας, μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Νέα επίθεση Κούγια κατά πάντων

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

Στην έναρξη της διαδικασίας θα αναδειχθεί από στοιχείο το οποίο βρήκαμε μετά από σκληρή δουλειά, πρόκειται για ένορκη κατάθεση έγκριτης καθηγήτριας, την οποία η κυρία Ανακρίτρια, καθ υπόδειξη της κυρίας Σπηλιοπούλου, απέφυγαν να την εξετάσουν ως μάρτυρα. Πρόκειται για ενα τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια είχε δώσει κατάθεση στην υπόθεση Μαλενας και Ιριδας και είχε διαψεύσει εντελώς όσα κατέθεσαν εντελώς ψευδώς οι γιατροί του Καραμανδανείου. Αυτή η κατάθεση θα διαβαστεί σήμερα στο δικαστήριο.

Τον ιατρικο σύλλογο της Πάτρας, όχι απλά θα τον μηνύσω και θα τον ενάγω, αλλά θα κάνω και καταγγελία στον ΠΙΣ για όσα είπαν εναντίον μου. Δεν διερωτήθηκαν; Γιατί τα έβαλα ξαφνικά με τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο; Σήμερα θα καταλάβουν τι σημαίνουν οι δηλώσεις του σε βάρος μου. Η επιλογή του κυρίου Πλεύρη ήταν άτυχης. Αυτά δεν είναι σοβαρά. Αν και συμπαθώ τον κύριο Πλεύρη, σήμερα καταρρέει με αδιάσειστο τρόπο η πρώτη κατηγορία σε βάρος της 33χρονης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ειλικρινά σας λέω ότι αποδεικνύεται η αθωότητα της.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ: Υπογραφή μνημονίου μεταξύ δήμου Πύργου και Molln

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την τελετή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο επισημοποιήθηκε χθες το απόγευμα η αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Πύργου και της γερμανικής πόλης Mölln.

Το Σύμφωνο Αδελφοποίησης υπέγραψε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Δήμαρχος της πόλης Mölln Ίνγκο Σέπερ, σύμφωνα με την απόφαση 93/22 που είχε λάβει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Mölln στις 24/2/2022, ύστερα από αντίστοιχη εισήγηση των δημάρχων.

Συνδετικός κρίκος της αδελφοποίησης είναι ο Κωνσταντίνος Μάκρος από τον Πύργο Ηλείας, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, εκπρόσωπος του Δήμου στην πόλη Mölln, και εκλεγμένος στο Δημοτικό Κοινοβούλιο του Mölln, ο οποίος συνδέεται και μια μακρά φιλία με τον Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

Την αντιπροσωπεία των Γερμανών και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο θεσμό της αδελφοποίησης των πόλεων και των δήμων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η αδελφοποίηση αποτελεί μια σημαντική και ουσιαστική πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιδιώκει να αναδείξει το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει συνεργασία πόλεων και κατ’ επέκταση και δήμων. Η αδελφοποίηση αποτελεί μια άμεση, διαχρονική και εμβληματική επαφή μεταξύ των πολιτών και λαών που συμβιώνουν μέσα στην κυψέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί να αποτελέσει πολιτικό εργαλείο για συνεργασία σε σημαντικά θέματα».

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργική συνύπαρξη που υπάρχει διαχρονικά με το γερμανικό λαό και σημείωσε πως «η ιστορική και αναγεννησιακή εικόνα του Mölln είναι αναλλοίωτη. Θελήσαμε να κάνουμε την αδελφοποίηση, όπως έχουμε κάνει και με τις Συρακούσες και μια μικρή πόλη στην Ουγγαρία, γιατί αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα μέσα από τριμερής συνεργασίες να υποβάλλουμε προτάσεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Φροντίσαμε η αποστολή να δει ό,τι καλύτερο έχει η πόλη μας, όπως το μουσείο, και έμειναν εντυπωσιασμένοι και είπαν πολύ καλά λόγια.

Τους άρεσε επίσης η πλατεία και εντόπισαν ότι είμαστε καθαρή πόλη. Πήγαμε στον Άγιο Ανδρέα και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον αναπτυξιακό και επενδυτικό για το αεροδρόμιο στο Επιτάλιο. Με αφορμή και την σημερινή (σ.σ. χθεσινή), μια  ημέρα που φέρνει οδυνηρές μνήμες εδώ στον Πύργο λόγω του μεγάλου σεισμού, δίνουμε ένα ισχυρό αντίδοτο αισιοδοξίας, ότι η ζωή συνεχίζεται, η ζωή έχει προκλήσεις, ότι έχουμε δυνατότητες, ότι έχουμε ευκαιρίας και ότι αξίζουμε».

Από την πλευρά του o Δήμαρχος του Mölln Ίνγκο Σέπερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πύργο και την αισθητική της πόλης, δήλωσε ενθουσιασμένος με την τοπική παράδοση και την τοπική κουζίνα, ενώ έμεινε εντυπωσιασμένος από την υποδοχή και τη φιλοξενία από τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως παρόμοια υποδοχή αρμόζει σε ένα πρωθυπουργό.  Παράλληλα, ο κ. Σέπερ μίλησε για τα οφέλη που θα έχει η συγκεκριμένη αδελφοποίηση και για τις δύο πόλεις και τους πολίτες, ενώ έκανε και μια σύντομη παρουσία της ιστορίας του  Mölln.

Η γερμανική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τους: Ingo Schaper (Δήμαρχος Mölln), Urlich Woblick (Πρόεδρος του Δημοτικού Κοινοβουλίου), Jan Wiegels (πρώην Δήμαρχος), Κωνσταντίνος Μάρκος (Εκπρόσωπος του Δήμου στην πόλη Mölln), Dr. Mathias Esche (Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPO στην πόλη Mölln), Horst Kulh (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στην πόλη Mölln) και Hans-Hermann Albrecht (Αναπληρωτής Δημάρχου Mölln).

Τέλος, σύμφωνα με το Σύμφωνο Αδελφοποίησης, ο σκοπός της ενέργειας αυτής είναι οι δύο πόλεις να επιδιώξουν την  ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, τέχνη και πολιτισμό της κοινωνικής ζωής καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δήμων σας μας. Υιοθετώντας από κοινού την επιδίωξη για προαγωγή της ευημερίας των πολιτών τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα