Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προκηρύχθηκαν μόνιμες θέσεις για τις σχολικές καθαρίστριες για το σχολικό έτος 2022-2022

 Από τον Δήμο Πατρέων μετά την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στην άμεση προκήρυξη θέσεων σχολικών καθαριστριών για την καθαριότητα των σχολείων μας για το διδακτικό έτος 2022 – 2023, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι σε μερικής -ακόμη και 2 ωρών- που προβλέπει και η φετινή σχετική εγκύκλιος της Κυβέρνησης, προχώρησε η Δημοτική Αρχή, μετά την εισήγησή της στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 29/7/2022 και την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, «οι υπόψη εργαζόμενες/οι, επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την υγεία των παιδιών μας, το οποίο ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας καθίσταται κρίσιμο. Χρόνια εργάζονται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, μέσω των Σχολικών Επιτροπών και η απαίτησή μας είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις εργασίας τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η μονιμοποίησή τους εμποδίζεται από τις πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ –  ΣΥΡΙΖΑ –  ΝΔ, που κρατούν τις υπόψη εργαζόμενες σε θέσεις ομηρίας και με εξευτελιστικές αποδοχές.

Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου προς τον αρμόδιο Υπουργό, για την κάλυψη των αναγκών της καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων, με όσες εργαζόμενες απαιτούνται, με πλήρη απασχόληση και όχι με μερική, αλλά και με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν καρποφόρησαν ούτε φέτος.

Ως Δήμος, δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας με ελλιπή καθαριότητα, διότι δεν βλέπουμε τα παιδιά μας και τις εργαζόμενες ως κόστος, όπως η κάθε Κυβέρνηση.

Την υπόψη εγκύκλιο, που προβλέπει μερική απασχόληση των σχολικών καθαριστριών, για λίγες ώρες, η Δημοτική Αρχή δεν θα την εφαρμόσει.

Προχωράμε στην προκήρυξη 180 θέσεων σχολικών καθαριστριών με πλήρη απασχόληση, για το σχολικό έτος 2022-2023 και τη διαφορά της μισθοδοσίας, που δεν εγκρίνει η κυβέρνηση, θα την αναλάβει ο Δήμος από ίδιους πόρους, όπως πέρυσι.

Ήδη έχει εκδοθεί από την αρμόδια Υπηρεσία μας η σχετική προκήρυξη, με μοριοδότηση, όπως προβλέπεται από την σχετική ΚΥΑ για τις υπόψη θέσεις και η κατάθεση των αιτήσεων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ξεκινά σήμερα 1 Αυγούστου 2022 και λήγει 12 Αυγούστου 2022. Πληροφορίες στο site του Δήμου www.e-patras.gr.

Παράλληλα, διεκδικούμε από την Κυβέρνηση με κάθε τρόπο και χωρίς να σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό, να αναλάβει την υποχρέωσή της για την καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων και να μην τα φορτώνει στις πλάτες των δημοτών που ήδη έχουν πληρώσει ξανά και ξανά μέσω  της άμεσης, έμμεσης και ληστρικής φορολόγησης».

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαβάσεις έξω από σχολεία

Συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τη διαγράμμιση από το 6ο Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΚ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων ξεκίνησαν χθες τη δημιουργία ειδικών διαγραμμίσεων σε οδούς της πόλης, που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των γονιών τους.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν τις διαγραμμίσεις από την οδό Διοδώρου 11 στην οποία βρίσκονται το 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, το Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Αχαΐας.

Οι διαγραμμίσεις διαμορφώθηκαν με μοτίβα ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, ενώ προειδοποιούν τους οδηγούς για τη διέλευσή τους μπροστά από τα σχολεία.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τις παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων δημοτών, προχωρά στην οριζόντια σήμανση για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των μαθητών.

Στο σημείο μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κομμάτια μου που να σας βρω;»

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή από τη θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα ”από κοινού” της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πατρών, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση ”κομμάτια μου που να σας βρω;”, ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Επιλογή κειμένων, θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία  Φώτης Λάζαρης Ενορχήστρωση, σύνθεση, διεύθυνση ορχήστρας  Τάσος Καραγιάννης.

Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Θέατρο Σχολικού Συγκροτήματος Κουκούλι, καθώς και την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση αξιοποίησε μια θεατρική φόρμα που συνδυάζει την ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με την δραματοποιημένη αφήγηση.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Δαλαμήτρου, Μαρία Κυπραίου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Φώτης Λάζαρης, Δέσποινα Μάη, Κωσταντίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Νταή, Γιώτα Παναγοπούλου, Νίκος Παναγόπουλος, Ελένη Σιγαλού, Παύλος Τσεκούρας, Μαρία Φωτίου. Συμπράττουν η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πάτρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Τάσου Καραγιάννη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρωχημένο αφήγημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο σύνηθες, παρωχημένο, ιδεολογικό αφήγημα του ΚΚΕ κατέφυγε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατά την ομιλία του για την απελευθέρωση της Πάτρας. Καμία έκπληξη. Θα ξάφνιαζε ευχάριστα ο δήμαρχος αν ανέφερε ότι αντίσταση δεν έκανε μόνο ο ΕΛΑΣ, αλλά και ο ΕΔΕΣ, καθώς και άλλες αντιστασιακές ομάδες, όπως και αν αναγνώριζε ότι σελίδες δόξας έγραψαν και οι ελληνικές δυνάμεις, μαχόμενες εναντίον του Άξονα  στη Μέση Ανατολή.

Ευτυχώς, όμως, που το συγκεκριμένο αφήγημα το πιστεύουν στο πέρασμα των χρόνων όλο και λιγότεροι, που είναι πλέον μια ισχνή μειοψηφία.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα