Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μήνυμα» με γκαζάκια-Προβληματισμός και ανησυχία για την τριπλή επίθεση σ’ ένα 24ωρο στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί μετά από το τριπλό «χτύπημα» με γκαζάκια σε δύο καταστήματα εστίασης και ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ στην Πάτρα σε διάστημα 24 ωρών!

Όλα δείχνουν πως η επίθεση ήταν στοχευμένη και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτήν ήθελαν να στείλουν ένα σαφέστατο μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης.
Οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στο να εντοπίσουν τους δράστες που βρίσκονται πίσω από το τριπλό χτύπημα και ερευνούν για το κίνητρό τους.
Από τα πρώτα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας φαίνεται πως οι δράστες είναι ίδιοι που ευθύνονται για την διπλή επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στα καταστήματα εστίασης, τόσο στην οδό Παντανάσσης όσο και στην περιοχή του ΤΕΙ.
Πηγές της Ερμού αναφέρουν πως το γεγονός ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στα δύο καταστήματα εστίασης ήταν μικρές αλλά και ο τρόπος δράσης τους υποδηλώνει οι ενέργειές τους παραπέμπουν ακόμα και σε κύκλωμα της νύχτας με στόχο την «προστασία».
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών έχουν «σαρώσει» τις κάμερες από τα γειτονικά σημεία προκειμένου να καταγράψουν το δρομολόγιο και τις κινήσεις των δραστών προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη τους.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, οι οποίοι εκλήθησαν να δώσουν κατάθεση δεν έχουν καταγγείλει το παραμικρό στις διωκτικές αρχές που να παραπέμπει προς κάποια κατεύθυνση.
Υπενθυμίζουμε πως άγνωστοι χθες τα ξημερώματα τοποθέτησαν γκαζάκι στην είσοδο καταστήματος στον πεζόδρομο της Παντανάσσης προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές μόνον στην είσοδο. Η φωτιά ξεκίνησε από το ταπέτο και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία προήλθε από γκαζάκια. Η Πυροσβεστική πάντως βρέθηκε άμεσα στο σημείο και έσβησε τη φωτιά προτού επεκταθεί. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει ευρήματα μέχρι ώρας από γκαζάκι, καθώς εκτιμάται ότι οι οδοκαθαριστές που πέρασαν το πρωί από εκεί τα μάζεψαν χωρίς να γνωρίζουν για το τι πρόκειται. Κλιμάκια της Σήμανσης βρέθηκαν και στα δύο σημεία και συνέλεξαν τα υπολείμματα, αναζητώντας στοιχεία για τους δράστες.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαβάσεις έξω από σχολεία

Συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν τη διαγράμμιση από το 6ο Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΚ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων ξεκίνησαν χθες τη δημιουργία ειδικών διαγραμμίσεων σε οδούς της πόλης, που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, για την ασφαλή διέλευση των μαθητών και των γονιών τους.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν τις διαγραμμίσεις από την οδό Διοδώρου 11 στην οποία βρίσκονται το 6ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, το Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων και το ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Αχαΐας.

Οι διαγραμμίσεις διαμορφώθηκαν με μοτίβα ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά, ενώ προειδοποιούν τους οδηγούς για τη διέλευσή τους μπροστά από τα σχολεία.

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τις παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων δημοτών, προχωρά στην οριζόντια σήμανση για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των μαθητών.

Στο σημείο μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κομμάτια μου που να σας βρω;»

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή από τη θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα ”από κοινού” της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πατρών, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση ”κομμάτια μου που να σας βρω;”, ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Επιλογή κειμένων, θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία  Φώτης Λάζαρης Ενορχήστρωση, σύνθεση, διεύθυνση ορχήστρας  Τάσος Καραγιάννης.

Η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Θέατρο Σχολικού Συγκροτήματος Κουκούλι, καθώς και την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση αξιοποίησε μια θεατρική φόρμα που συνδυάζει την ζωντανή μουσική και το τραγούδι, με την δραματοποιημένη αφήγηση.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Δαλαμήτρου, Μαρία Κυπραίου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Φώτης Λάζαρης, Δέσποινα Μάη, Κωσταντίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Νταή, Γιώτα Παναγοπούλου, Νίκος Παναγόπουλος, Ελένη Σιγαλού, Παύλος Τσεκούρας, Μαρία Φωτίου. Συμπράττουν η ορχήστρα και χορωδία Amabile Πάτρας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Τάσου Καραγιάννη.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρωχημένο αφήγημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο σύνηθες, παρωχημένο, ιδεολογικό αφήγημα του ΚΚΕ κατέφυγε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κατά την ομιλία του για την απελευθέρωση της Πάτρας. Καμία έκπληξη. Θα ξάφνιαζε ευχάριστα ο δήμαρχος αν ανέφερε ότι αντίσταση δεν έκανε μόνο ο ΕΛΑΣ, αλλά και ο ΕΔΕΣ, καθώς και άλλες αντιστασιακές ομάδες, όπως και αν αναγνώριζε ότι σελίδες δόξας έγραψαν και οι ελληνικές δυνάμεις, μαχόμενες εναντίον του Άξονα  στη Μέση Ανατολή.

Ευτυχώς, όμως, που το συγκεκριμένο αφήγημα το πιστεύουν στο πέρασμα των χρόνων όλο και λιγότεροι, που είναι πλέον μια ισχνή μειοψηφία.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα