Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το δικό μας τρενάκι (σκάλες Αγ. Νικολάου)-Πότε θα κατασκευαστεί;

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
(ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ)

Μείναμε προ ημερών για διακοπές, στη γραφική «Riva di Garda», (τουριστική κωμόπολη, με πολλούς επισκέπτες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη), που βρίσκεται στο βορειότερο μέρος της λίμνης Garda, με ένα Ιστορικό κέντρο πλήρες πεζοδρομημένο και με πολύ πράσινο στις παρυφές της.

Η βόλτα στο κέντρο σημαίνει, να θαυμάσεις πολλά μεσαιωνικά Κτήρια, παλιές εκκλησίες, γραφικά πλακόστρωτα στενά δρομάκια, να σταματήσεις σε πολλά μέρη σε αριθμό για φαγητό και κατά μήκος της λίμνης.
Στα ελαφρώς κρύα νερά της λίμνης, (και γενικά σε όλα τα μέρη της), ντόπιοι και επισκέπτες, έκαναν ανέμελα το μπάνιο τους.
Παρκινγκ πάρα πολλά, μερικά δε πολύ κοντά, δυο – τρία λεπτά από το κέντρο, με κόστος 2,00 ευρώ την ώρα.
Δίπλα στο Ιστορικό κέντρο, όπου υπάρχει ένας επιβλητικός καταπράσινος ορεινός όγκος, στην πλαγιά του, κατασκεύασαν πριν μερικά χρόνια ένα εντυπωσιακό, «Ascensore panoramico Bastione», (τελεφερίκ), ανεβαίνοντας, (και για επίσκεψη), στο Ιστορικό Φρούριο «Bastione», κατασκευής έτους 1600 από πέτρα γρι.
Το γραφικό Τελεφερίκ, σε μεταφέρει σε τρία λεπτά σε πανοραμικό υψόμετρο 130 μέτρα, (όλο αυτοματοποιημένο), όπου κάτω αγναντεύεις την καταπράσινη κοιλάδα,την κωμόπολη «Riva di Gard», την λίμνη Garda, τους απέναντι ορεινούς όγκους, με συνολικό κόστος μεταφοράς, (άνω – κάτω), 6.00 ευρώ.
Εμείς, στην πόλη μας, που έχουμε ανάγκη από υποδομές, (τουριστικές υποδομές), που μιλάμε, συζητείτε εδώ και πολλά χρόνια, για το τρενάκι που θα ενώσει την κάτω πόλη με την άνω, ανεβαίνοντας τις σκάλες του Αγ. Νικολάου,
Ποια Δημοτική Αρχή θα το προγραμματίσει, θα το κατασκευάσει;


Ροή ειδήσεων

Advertisement