Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το κόστος της πολιτικής ανωμαλίας

Published

on

 

 

 

Όλοι είπαν πολλά χθες στη Βουλή… Τελικά όμως, εκείνο που σε όλοι συμφώνησαν είναι ότι οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τον λαό. Προφανώς, κανένας δεν μπορεί να υποβαθμίσει ή να κάνει πως… δεν άκουσε όσα αναφέρθηκαν περί εγχώριων και ξένων κέντρων που επιθυμούν αδύναμες και «κοντές» κυβερνήσεις. Αυτό όμως δεν είναι κάτι νέο, ούτε κάτι σημερινό. Πάντα και παντού υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που επιθυμούν να ελέγξουν τις κυβερνήσεις και να «φέρουν τους πολιτικούς στα μέτρα τους». Όπως, επαναλαμβάνουμε, είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι οι παρακολουθήσεις… ξεκίνησαν τώρα και δεν υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Βρίθει ο κόσμος μας από «μεγάλους αδελφούς» που μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις δεν αφορούν καν τις εθνικές υπηρεσίες ασφαλειών.

Πέρα από όλα αυτά όμως, ενώ είναι αλήθεια πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται μπροστά σε ένα ζήτημα που τη πληγώνει σημαντικά, είναι ακόμα μεγαλύτερη αλήθεια πως οι εκλογές κρίνονται σχεδόν πάντα στην οικονομία και στην καθημερινότητα. Σήμερα, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ είναι σε μια δύσκολη θέση λόγω των υποκλοπών, όμως είναι σε ακόμα πιο δύσκολη θέση γιατί βρίσκεται προ ενός δύσκολου και απρόβλεπτου χειμώνα. Και μπορεί μεν, ελέω τουρισμού, να υπάρχουν κάποια χρήματα παραπάνω για να καλύπτονται οι ανάγκες, αυτό όμως δεν θα είναι παντοτινό. Επιπλέον, κανένας δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι τα κρατικά ταμεία δεν μπορούν να «γενούν» χρήματα και θα αδειάσουν, εάν προηγουμένως δεν γεμίσουν με κάποιον τρόπο.

Μέσα σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον, υπάρχει μόνο μία συνθήκη που μπορεί να διασφαλίσει τη κοινωνική ειρήνη και να παράσχει εχέγγυα ότι η χώρα θα καταφέρει να τα βγάλει πέρα: Η πολιτική σταθερότητα! Και η πολιτική σταθερότητα δεν μπορεί να προέλθει μόνο από την κυβέρνηση, αλλά από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Κατά συνέπεια, οι ευθύνες μοιράζονται και ανήκουν σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους πολιτικούς. Το κόστος μίας πολιτικής ανωμαλίας εν μέσω κρίσης, θα είναι πολύ – πολύ μεγάλο. Γι’ αυτό και όλα τα κόμματα, όλοι οι πολιτικοί θα κριθούν από την ωριμότητα που θα επιδείξουν και την αντίληψη της πραγματικότητας που έχουν…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement