Connect with us

Εκκλησιαστικά

Συγκίνηση στην λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Σμυρνιάς στα Προσφυγικά της Πάτρας

Published

on

Με συγκίνηση τιμήθηκε χθες στην Πάτρα η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου, ενώ ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας τη; Παναγίας της Σμυρνιάς στα Προσφυγικά μέχρι την πλατεία Ελευθερίας, όπου στο μνημείο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο ναός της Αγίας Φωτεινής κτίσθηκε από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες σε ανάμνηση του ομώνυμου Ναού που βρισκόταν στη Σμύρνη ενώ αποτελεί κοινή διαπίστωση πως οι Μικρασιάτες συνολικά εμπλούτισαν την κοινωνία και τον πολιτισμό της περιοχής.
Στον Ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής Πάτρας, στον οποίο φυλάσσονται ιερά κειμήλια που μεταφέρθηκαν από την μαρτυρική και αιματοβαμμένη γη της Σμύρνης, το ιερό και περίπτυστο εικόνισμα της Παναγίας της Σμυρνιάς και ο Σταυρός Ευλογίας του θρυλικού και μαρτυρικού ιερομάρτυρος Μητροπολίτη της Σμύρνης Χρυσόστομου.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ

Εξ άλλου σήμερα θα πραγματοποιηθεί συναυλία αγάπης και μνήμης που διοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως. Πρόκειται για τη συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και με τίτλο «Σμύρνη Αιώνια», που θα φιλοξενηθεί στις 8 μ.μ., στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Τα έσοδα (12 ευρώ κοστίζει το κάθε κουπόνι) θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement