Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΠΙ: Οξεία κριτική στην Άννα Μαστοράκου και τις λοιπές παρατάξεις του Ιατρικού Συλλόγου

Published

on

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Δημοκρατική Πρωτοβουλία Ιατρών, που συνυπογράφουν οι Κωνσταντίνος Σκουρλάς και Απόστολος Σωτηρούδης αναφέρει:

Η ΔΗΠΙ (Δημοκρατική Πρωτοβουλία Ιατρών) είναι η μοναδική ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη παράταξη. Είναι η μόνη καθαρή Ιατρική επιλογή, πέρα από ανούσια, αντιφατικά και περίεργα χρίσματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ΙΑΣΥ, παρότι η κ Μαστοράκου πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΠΑΝΔΗΚΙ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αποχωρώντας από την ΔΗΚΙ που είναι η παράταξη της ΝΔ), από προφανείς κομματικές στηρίξεις(ΣΥΡΙΖΑ-ΕΣΥ και ΚΚΕ-ΔΗΠΑΚ) και ιδεολογικές αγκυλώσεις (Ριζοσπαστική Αριστερά-ΕΜΕΙΣ). Την προηγούμενη τετραετία, που το μεγαλύτερο μέρος κατέλαβε δυστυχώς η πανδημία, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών(ΙΣΠ) υπό την παράταξη ΙΑΣΥ που είχε την αυτοδυναμία, με διαχειριστική λογική, αναλώθηκε σε καινότυπες ανακοινώσεις, επιφανειακή παρουσία και λίγη ουσία. Από την μία τα νοσοκομεία της περιοχής με προβλήματα υποστελέχωσης, οι γιατροί του Δημοσίου εξουθενωμένοι και κακοπληρωμένοι, οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα αποσβολωμένοι από τα clawback, αλλά και προσφάτως πιεσμένοι από το θεσμό του Προσωπικού Γιατρού που με τόση προχειρότητα στήθηκε, ενώ από την άλλη, ένας ΙΣΠ με αναιμική δράση και αντίδραση χωρίς να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Επειδή βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με θεμελιώδης αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, ο ΙΣΠ είναι αναγκαίο να έχει πρόσωπα με διευρυμένους ορίζοντες και πλήρως αφοσιωμένους και δεσμευμένους σ’ αυτόν. Τα προβλήματα για τους γιατρούς πριν από την Πανδημία ήταν πολλά, με την πανδημία έγιναν περισσότερα. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι προφανώς και δεν επιβάλλουν λύσεις. Αγωνίζονται, διεκδικούν και προτείνουν. Είναι για όλους τους γιατρούς, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και για όλες τις ειδικότητες κλινικές και εργαστηριακές.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα ψηφίσεις για ένα Ιατρικό Σύλλογο που θα αγωνίζεται για όλους τους γιατρούς χωρίς να είναι όχημα προσωπικών φιλοδοξιών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Θα ψηφίσεις για ένα Ιατρικό Σύλλογο όχι διεκπεραιωτή εγγράφων, αλλά με ουσιαστική συμμετοχή στα ιατρικά δρώμενα

Κωνσταντίνος Σκουρλάς – Απόστολος Σωτηρούδης

Ροή ειδήσεων

Advertisement