Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΕΕΕΚ ΠΑΤΡΑΣ: Καταγγελίες γονέων για ακατάλληλο σχολικό περιβάλλον – Πρόβλημα και με τις μεταφορές

Published

on

Τέλος δεν έχει η ταλαιπωρία για δεκάδες γονείς  παιδιών με αναπηρία, τα οποία φοιτούν στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάτρας ( ΕΕΕΕΚ) . όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν, πρόκειται για ένα σχολείο με πολλά προβλήματα κτηριακής υποδομής, όπου τα παιδιά διατρέχουν πολλούς κινδύνους, ακόμη και κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αν σκεφτούμε ότι πολλά από τα παιδιά δυσκολεύονται στη βάδιση, οι σκάλες δεν τα βοηθούν να μετακινούνται στον χώρο του σχολείου, ενώ το δωμάτιο αποσυμφόρησης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που οι γονείς έχουν ενστάσεις, αν τελικά τα βοηθά, καθώς έχει έντονα φωτορυθμικά, ντισκομπάλες και θόρυβο. Το δε προαύλιο του σχολείου δεν έχει ούτε ένα στοιχειώδες υπόστεγο, ενώ  είναι γεμάτο πέτρες και φερτά υλικά.

Οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς βλέπουν πως τα παιδιά τους δεν έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πάνε στο σχολείο, κι εκείνοι να αισθάνονται πως δεν είναι ασφαλή στο σχολικό περιβάλλον.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ένα άλλο κεφάλαιο που ανησυχεί ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου αρκετούς γονείς, είναι η μεταφορά των παιδιών στο ΕΕΕΕΚ, καθώς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Δήμου Πατρέων, η μεταφορά θα ξεκινήσει κοντά στα Χριστούγεννα. Για το λόγο αυτό μάλιστα, αντιπροσωπεία γονέων επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Χαράλαμπο Μπονάνο, προ μερικών εβδομάδων, και του εξέθεσε το πρόβλημα. Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε πως δεν έγκειται στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, αλλά θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν. Μέχρι ωστόσο αυτή τη στιγμή, πολλά παιδιά, τα οποία είχαν ως μόνη διέξοδο το σχολείο, αναγκάζονται να μείνουν στα σπίτι, μην έχοντας τρόπο καθημερινής μεταφοράς.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Γ» η κα Νίνα Γιαχαλή, μητέρα μαθητή: «Κρατώ με το ζόρι το παιδί στο σπίτι. Τι να του εξηγήσω; Ότι τα αδέρφια του μπορούν να πάνε σχολείο αλλά αυτός δεν μπορεί;»

 

Στη φωτο φαίνεται η κουζίνα

 

Οι σκάλες

 

Το προαύλιο

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement