Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θα «μιλήσουν» οι 1.896 γιατροί-Πέντε συνδυασμοί δίνουν τη μάχη του σταυρού στις σημερινές αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Published

on

Ο λόγος σήμερα ανήκει στους 1.896 γιατρούς της Πάτρας, οι οποίοι θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της πόλης μας.

Τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών μετατρέπονται σε εκλογικό τμήμα καθώς έχουν ήδη στηθεί παραβάν και η εφορευτική επιτροπή έχει ήδη το πρόσταγμα για την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Πέντε είναι οι συνδυασμοί που θα αναμετρήσουν τις δυνάμεις τους στην κάλπη, οι εξής:: «Ιατρική Ανεξάρτητη Συνεργασία –ΙΑΣΥ» με επικεφαλής την Άννα Μαστοράκου, «Δημοκρατική Παράταξη Ιατρών» με εκπροσώπους τους Απόστολο Σωτηρούδη και Κωνσταντίνο Σκουρλά, «Ενωτική Συνεργασία Ιατρών» με εκπρόσωπο τον Τάκη Γεωργακόπουλο, «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση –ΔΗΠΑΚ» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Τουλγαρίδη και «Ενιαία Μετωπική Ιατρική Συνεργασία – ΕΜΕΙΣ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαζιά, οι οποίοι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και αναμένουν την κρίση των συναδέλφων τους.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από την ανατολή (07:34 π.μ.) μέχρι την δύση (6:46 μ.μ.) του ηλίου στα γραφεία του Συλλόγου, (Βότση 42. Πάτρα), για την ανάδειξη του νέου 13μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, του Πειθαρχικού Συμβουλίου (προέδρου, αντιπροέδρου και 6 τακτικών μελών και άλλων έξι αναπληρωματικών), των δέκα εκπροσώπων του Συλλόγου στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και της Τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Αξίζει να αναφερθεί πως
-Για το ΔΣ οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα από 0 έως και 13 σταυρούς. Οι επικεφαλής των συνδυασμών χρειάζονται σταυρό προτίμησης.
– Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο από 0 έως και 6 σταυρούς για τα τακτικά μέλη και από 0 έως και 6 σταυρούς για τα αναπληρωματικά μέλη
-Οι υποψήφιοι Πρόεδροι & Αντιπρόεδροι του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης και θεωρείται ότι έλαβαν το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού που ανήκουν. Εάν λάβουν σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θεωρείται άκυρο για το λόγο αυτό
-Για την Εξελεγκτική Επιτροπή από 0 έως και 3 σταυρούς &
-Για τους εκπροσώπους στον ΠΙΣ από 0 έως και 10 σταυρούς. Οι επικεφαλής των συνδυασμών χρειάζονται σταυρό προτίμησης.
Περισσότεροι σταυροί δεν λαμβάνονται υπόψη και το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού. Επίσης αν δεν τεθούν σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement