Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υποψηφιότητα Σταυρογιαννόπουλου για το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας

Published

on

Σε ανακοίνωσή του ο τ. Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, τ. Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, αναφέρει: 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2022 όλοι με τη συμμετοχή και την ψήφο μας επιλέγουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια. Με ηλεκτρονική διαδικασία αυτή τη φορά διαλέγουμε εκείνους, που θα αποτελέσουν τη φωνή και το άγρυπνο μάτι μας στο πεδίο των αποφάσεων την επόμενη διετία. Την προηγούμενη φορά, λόγω της αποχής του Κλάδου από τις υπηρεσιακές εκλογές, μείναμε δίχως εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια. Τούτη τη φορά έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε εκεί τους αρτιότερους και να μην επιτρέψουμε να έχουμε αιρετούς άβουλους και άφωνους.

Η απόφασή μου να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος Αιρετός του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας δεν ήταν καθόλου δύσκολη, εφόσον η προτροπή και η παρακίνηση η δική σας δεν μου επέτρεπαν δεύτερες σκέψεις. Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία έχοντας την ασφαλή πεποίθηση πως η εμπειρία από τους μακρόχρονους και πολύπλευρους αγώνες στο πλαίσιο του συνδικαλιστικού κινήματος, η γνώση μου για τα θέματα της εκπ/σης και των εκπ/κών, αλλά κυρίως το όραμα για την Παιδεία «θεμέλιο λίθο της ιδεώδους πολιτείας» κατά τον Πλάτωνα, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα, για να είμαι χρήσιμος στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία μας.

Την τελευταία διετία, κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, επιδιώξαμε και πετύχαμε μεγιστοποίηση της αποτελεσματικής λειτουργίας των σχολείων και της επαγγελματικής ικανοποίησης των εκπαιδευτικών, όπως εσείς άλλωστε οι ίδιοι/ες πιστοποιείτε και μου υπενθυμίζετε συχνά. Στην καρδιά μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, που τάραξε συθέμελα όλο το εκπαιδευτικό οικοδόμημα, αποτελεί κοινή παραδοχή πως τα σχολεία μας δούλεψαν «ρολόι», με άρτιο προγραμματισμό, με έγκαιρη κάλυψη των κενών, με λειτουργία των ολοήμερων από το σχολικό ξεκίνημα, με σημαντική αναπλήρωση των νοσούντων εκπαιδευτικών, με ικανοποίηση σχεδόν όλων των αιτήσεων απόσπασης των συναδέλφων, με περιορισμό των πληθωρικών τμημάτων, με δίκαιες και αξιοκρατικές αποφάσεις και με στήριξη των Διευθύνσεων των σχολείων.

Την περασμένη δεκαετία δώσαμε μαζί αμέτρητους συνδικαλιστικούς αγώνες για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και πετύχαμε τα τελευταία δύο χρόνια το διορισμό χιλιάδων μόνιμων συναδέλφων, αλλά και αναπληρωτών. Όλοι οι αυτοί οι μάχιμοι συνάδελφοι πλουτίζουν τα σχολεία μας και είναι ασύμβατη η γενικευμένη διαπίστωση για επικράτηση σε αυτά του γκρίζου, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας.

Η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, που έχει σφυρηλατηθεί ανάμεσά μας εδώ και πολλά χρόνια, μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω να είμαι η δική σας ισχυρή, κρυστάλλινη και τίμια φωνή στους τόπους των αποφάσεων για αυτά που ονειρευόμαστε και ελπίζουμε. Απομονώνουμε τον ανέξοδο λαϊκισμό, τον παραγοντισμό, τους ξύλινους λόγους, το «δήθεν» ενδιαφέρον, την επιλεκτική ευαισθησία (π.χ. χαρακτηρίζονται δοτοί όσοι τοποθετήθηκαν στα συμβούλια το 2021, αλλά σιωπή για όσους έγιναν δοτοί το καλοκαίρι και με αίτησή τους), τον επαγγελματικό συνδικαλισμό και τη ζεύξη κομματικής προσήλωσης και συνδικαλιστικής διεκδίκησης (π.χ. μετά την έξοδο ορισμένων από τα κομματικά και τα Βουλευτικά γραφεία ανοίγει η πόρτα του σωματείου και των αγώνων).

Σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, για να αισθάνεστε όπως πάντα όλοι/ες σιγουριά και ασφάλεια. «Τους κυβερνώντας πρέπει να τούς διαφωτίσωμεν, εμείς πρέπει να τους καθοδηγήσωμεν» κατά τον Δ. Γληνό. Με την καθημερινή στάση, με την ψήφο μας.

 

Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Υποψήφιος Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αχαΐας     

Ροή ειδήσεων

Advertisement