Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένας χρόνος χωρίς της Φώφη Γεννηματά-Η Ν.Ε. Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. συγκροτεί «Παρατηρητήριο Υγείας»

Published

on

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Η οικογένειά της, φίλοι, συγγενείς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τίμησαν την Φώφη Γεννηματά.

«Η απουσία της είναι μεγάλη για την οικογένειά της, τον κοινοβουλευτικό βίο, για την παράταξη», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και προσέθεσε «πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της μεγάλη, όμως παραμένει πυξίδα η παρακαταθήκη της, για το ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία για πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο».
Aπό την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως «όλοι μαζί, οικογένεια, σύντροφοι, συντρόφισσες, τιμούμε τη μνήμη της Φώφης. Και μαζί, τιμούμε τους αγώνες της για το κοινωνικό κράτος, για την υγεία, για τις γυναίκες, για την αποκέντρωση, για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αγώνες για τη Δημοκρατία και βεβαίως, για τη Δημοκρατική Παράταξη. Θυμόμαστε την αγωνίστρια, τη συντρόφισσα και προπάντων, τη φίλη Φώφη Γεννηματά».
ΣΤΟ PINK THE CITY Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ
Την ίδια ώρα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τιμώντας τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, συμμετείχε στο Pink the City
ενώ στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας του Κινήματος, να προχωρήσεις στη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Υγείας» αφενός με σκοπό την διαρκή παρακολούθηση του επιπέδου λειτουργίας και υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας και αφετέρου την ανάδειξη των προβλημάτων και δυσλειτουργιών στον Νομό Αχαΐας, προτείνοντας βιώσιμες λύσεις που θα απαντούν στις ανθρώπινες ανάγκες.

Σε μήνυμα της κομματικής οργάνωσης για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η δική μας Φώφη αγωνίστηκε σε όλη την πολιτική της διαδρομή, για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ και του κοινωνικού κράτους με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Γνώριζε ότι οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι κοινωνικής και κρατικής ασφάλισης, οφείλουν να ακολουθούν τις ανθρώπινες ανάγκες, και όχι να χρηματοδοτούν την αναπαραγωγή ενός συστήματος αναξιοπιστίας και αναποτελεσματικότητας. Αφουγκράστηκε τις ανάγκες της κοινωνίας, εστιάζοντας τον πολιτικό της λόγο σε ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Υγεία, όπου η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η δημιουργία μιας σύγχρονης ιατρικής εργαλειοθήκης. Και σε αυτόν ακριβώς τον δρόμο οφείλουμε να συνεχίσουμε σήμερα. Ένα χρόνο μετά από το θάνατό της, γίνεται πιο έντονη η αίσθηση του χρέους για τη συνέχιση του αγώνα της και την πραγματοποίηση των οραμάτων που μοιραστήκαμε μαζί της. Η διαδρομή της, οι αξίες της και οι αγώνες της για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία είναι η δύναμή μας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement