Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάντα δίπλα στον πολίτη-Ο Αντώνης Κουνάβης μιλάει στη «Γ» ένα χρόνο μετά την ανάδειξη του στην προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ Αχαϊας

Published

on

Συνέντευξη στον Διονύση Ζακυνθινό

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ανάδειξη του Αντώνη Κουνάβη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Αχαϊας και ο ίδιος, μιλώντας στη «Γ», τονίζει ότι «καταφέραμε και καταστήσαμε τη ΔΕΕΠ έναν δραστήριο και εξωστρεφή πολιτικό οργανισμό, επισημαίνοντας: «Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη».

Εξάλλου, σχετικά με τα σενάρια που τον θέλουν είτε υποψήφιο βουλευτή είτε υποψήφιο για τον Δήμο της Πάτρας, απαντά ότι ήταν και παραμένει στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας, ωστόσο, με νόημα: «Εγώ μόνο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» μπορώ να πω στην κοινωνία, γιατί όποτε τής ζήτησα την ψήφο της με στήριξε απλόχερα».

Συμπληρώνετε έναν χρόνο στην προεδρία της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαϊας. Είστε ικανοποιημένος από τον απολογισμό του έργου σας;

Θα σας έλεγα ότι μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο καταφέραμε και καταστήσαμε τη ΔΕΕΠ έναν δραστήριο και εξωστρεφή πολιτικό οργανισμό, που συμβάλει στην προώθηση του κυβερνητικού έργου, και σε ό, τι αφορά τα θέματα που αφορούν την Αχαΐα, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ενεργό συμμετοχή των στελεχών και των μελών μας.
Ταυτόχρονα, μέσα από μια πολύπλευρη δραστηριότητα, τόσο «οργώνοντας» τον νομό μας όσο και με καθημερινές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου, διαμηνύουμε με ατράνταχτα επιχειρήματα, κυρίως, όμως, με το έργο μας, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλάζει την Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά δε το σκέλος του ερωτήματος σας που σχετίζεται με το αν είμαι ικανοποιημένος από το έργο μας, θα αρκεστώ να σας πω ότι εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Όμως, πιστεύω ακράδαντα ότι κριτής όλων μας είναι η κοινωνία.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι, έως τώρα, το σημαντικότερο σημείο της παρουσίας σας στην προεδρία της ΔΕΕΠ;

Το γεγονός ότι η ΔΕΕΠ έχει πλέον γραφεία αντάξια της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης μας. Σας υπενθυμίζω ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της ΔΕΕΠ, δεσμεύτηκα ότι η Οργάνωση μας θα αποκτήσει το δικό της «σπίτι», που θα αρμόζει στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, ως ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για τα μέλη μας. Και αυτή η δέσμευση, υλοποιήθηκε.
Προσωπικά, αισθάνομαι μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση από τα εύσημα που μάς έχουν αποδώσει κυβερνητικά στελέχη για τα γραφεία μας. Εκτός άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης είπε με έμφαση ότι είναι τα καλύτερα κομματικά γραφεία που έχει δει, σε όλη την Ελλάδα.
Και σημειώστε ότι το μεγάλο μας στοίχημα ήταν, και το κερδίσαμε, τον πρώτο χρόνο της θητείας μας η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει το δικό της «σπίτι» σε κάθε έδρα Δήμου της Αχαϊας.

Πού θεωρείτε ότι ενδεχομένως υστερείτε;

Εάν υστερούμε, ενδεχομένως, κάπου, είναι αυτό που σας είπα και προηγουμένως. Ότι το καλό αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται καλύτερο. Δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε. Μελετάμε τα όποια λάθη μας, τις όποιες αστοχίες μας, και μάλιστα με μια έντονη διάθεση αυτοκριτικής, ακριβώς γιατί θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, και να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη.

Από κάποιους, σάς έχει καταλογιστεί διάθεση και πρόθεση αυτοπροβολής. Ποια είναι η δική σας απάντηση;

Όποιοι διακρίνουν πίσω από το μεγάλο έργο που επιτελεί η ΔΕΕΠ διάθεση προσωπικής προβολής μου, κοιτάζουν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Και με άλλα λόγια, θα σας έλεγα ότι σε κάποιον έδειχναν το φεγγάρι κι εκείνος κοίταζε το δάχτυλο.
Δυστυχώς, για μια μικρή μειοψηφία, αυτός που δεν κάνει κάτι και παραμένει αδρανής είναι ανίκανος, ενώ κάποιος που κάνει πάρα πολλά θεωρείται πως αυτοπροβάλλεται.

Κατά πόσο έχετε καταφέρει να συσπειρώσετε την κομματικής βάσης γύρω από τη ΔΕΕΠ;

Η απάντηση δίνεται από την εντυπωσιακή προσέλευση των μελών μας στις εκδηλώσεις που κάνουμε. Είναι μαζική, και θα έλεγα συγκινητική. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ΔΕΕΠ λειτουργεί πλέον ως κινητήριος δύναμη, σαν ατμομηχανή για την κομματική μας βάση, που συσπειρώνεται γύρω από αυτή, ακριβώς γιατί την έχει ως σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για μεγαλύτερους και αποτελεσματικότερους αγώνες. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Πάντως, οφείλω να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας για την αγάπη που μάς έχουν δείξει.

Πώς κρίνετε την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα που αφορούν προβλήματα και ζητούμενα της Αχαϊας;

Εξαιρετικά θετική. Και δεν το αναφέρω αυτό επειδή είμαι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπετε κι εσείς ότι χρόνια αιτήματα της Αχαϊας, πλέον, ικανοποιούνται. Ενδεικτικά σας αναφέρω την πρόσβαση μας στο φυσικό αέριο, όπως και το ξεμπλοκάρισμα της κατασκευής του νέου οδικού άξονα Πατρών – Πύργου. Και όσον αφορά τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, θα γίνει κι αυτή. Θα αποκτήσουμε το τρένο που μπορούμε να έχουμε, μακριά από ανέφικτες, μη ρεαλιστικές, διεκδικήσεις.
Το αμέσως προσεχές διάστημα, κατά την επίσκεψη του προέδρου μας και πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τα πιο επίσημα χείλη σημαντικές εξαγγελίες για τον Νομό Αχαϊας.

Ο στόχος μας για τις εθνικές εκλογές

Ποιος είναι ο κύριος στόχος της ΔΕΕΠ ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών;

Μα, φυσικά, η συμβολή της στην ευρεία νίκη, με αυτοδυναμία, της Νέας Δημοκρατίας. Η ΔΕΕΠ θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, κυνηγώντας κι έναν στόχο που στο παρελθόν ήταν αδιανόητος, δεν υπήρχε καν σαν σκέψη: Να γίνει στον εκλογικό χάρτη «γαλάζια» και η Αχαΐα.
Και στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να προτρέψω μέσω της εφημερίδας σας τα μέλη μας, από τώρα και έως τις εκλογές, να εντείνουμε καθημερινά τον αγώνα μας, όλες και όλοι μαζί, η καθεμιά και ο καθένας μας ξεχωριστά, για να προβάλλουμε, πόρτα – πόρτα, το μεγάλο, σημαντικό, μεταρρυθμιστικό έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση μας.

Πιστός στρατιώτης της παράταξης
Συζητείται ότι πιθανόν να είστε, είτε υποψήφιος βουλευτής είτε να εμπλακείτε άμεσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενδεχομένως και ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων. Εσείς τι λέτε;

Ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ένας πιστός στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας. Όπως την υπηρετώ σήμερα, ως πρόεδρος της ΔΕΕΠ, θα την υπηρετήσω και στο μέλλον, από όποιο μετερίζι μού ζητηθεί.

Αλλά θα πρέπει να σας πω ότι, για όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, αυτό που ισχύει είναι ότι η κοινωνία σού αναθέτει κάποιο ρόλο και είναι η κοινωνία, επίσης, αυτή που σού τον αφαιρεί.
Εγώ μόνο ένα μεγάλο «ευχαριστώ» μπορώ να πω στην κοινωνία, γιατί όποτε τής ζήτησα την ψήφο της με στήριξε απλόχερα, εγκάρδια, και με θέρμη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement