Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΕΕΠ Αχαΐας: 500 στελέχη στην εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη

Published

on

Μηνύματα συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών εκπέμφθηκαν στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ (Τσικνοπέμπτη) στον πολυχώρο PRIVILEGE, με κεντρικό προσκεκλημένο τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Πεντακόσια στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν εντυπωσιακό παρών στην εκδήλωση, όπου ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στα ζητήμα του χαρτοφυλακίου του, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία έχει ανέβει πολλά σκαλιά τα τελευταία 4,5 χρόνια, γιατί, όπως είπε, «ακολουθούμε μία σύγχρονη και ευρωπαϊκή πολιτική, μία πολιτική κοινής λογικής». Ο υπουργός αναφέρθηκε στους ρυθμούς ανάπτυξης, στη μείωση της ανεργίας και στις αυξήσεις εισοδημάτων, τονίζοντας πως «συνεχίζουμε μπροστά με αποφασιστικότητα, συνδυάζοντας πάντοτε τη δημοσιονομική σοβαρότητα με μία φιλοεπενδυτική πολιτική, διότι αυτά είναι τα θεμέλια για να ασκηθεί μία κοινωνική πολιτική».

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «τα χειρότερα για την ακρίβεια τα έχουμε αφήσει πίσω, όχι μόνο εμείς, αλλά όλες οι χώρες της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «είχαμε ένα πληθωρισμό, ο οποίος προκλήθηκε από τις αναταράξεις στην αγορά, λόγω του COVID -19 και από την διεθνή ενεργειακή κρίση». «Όλους αυτούς τους μήνες», συνέχισε, «ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν γύρω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» και συμπλήρωσε: «Για τον πληθωρισμό των τροφίμων το υπουργείο Ανάπτυξης και πριν αλλά και μετά τις εκλογές έχει πάρει μία σειρά από μέτρα ξεκινώντας από το καλάθι του νοικοκυριού και καταλήγοντας στην τελευταία παρέμβαση. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν λειτουργήσει και οι τελευταίες ειδικά παρεμβάσεις είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσουν ακόμα περισσότερο. Είμαστε εδώ, παρακολουθώντας τι γίνεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσλειτουργίες, όχι με συνθήματα και εύκολα λόγια, αλλά με πολύ συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «η κάλπη των ευρωεκλογών είναι μία σοβαρή, εθνική κάλπη που παράγει αποτελέσματα στις Βρυξέλλες, εκεί δηλαδή όπου αποφασίζονται μία σειρά από σοβαρές νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πατρίδα μας». Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ανθρώπους που να ξέρουν την Ευρώπη, που να μπορούν να παλέψουν δυναμικά και ουσιαστικά για την Ελλάδα και αυτοί μπορεί να είναι ευρωβουλευτές που υποδεικνύονται και στηρίζονται από το ευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδας, το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία». Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τα στελέχη στην εκδήλωση, υπογράμμισε ότι «στις κάλπες της 9ης Ιουνίου θα βγάλουμε τη ΝΔ ισχυρή, για να μας εκπροσωπήσει ξανά, δυναμικά και αποφασιστικά στην Ευρώπη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement