Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γέμισε κόσμο η Πλαζ της Πάτρας, με σύμμαχο τον καλό καιρό!

Published

on

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μπήκε ο Νοέμβριος και αρκετοί συμπολίτες αναζήτησαν στιγμές δροσιάς κατά τις μεσημεριανές ώρες χθες, στην Πλαζ της Πάτρας. Εκατοντάδες κόσμου όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, βρέθηκαν στην Πλαζ για να κάνουν το μπάνιο τους, αφού ο υδράργυρος έδειχνε 25 – 27C. Οι περισσότεροι μάλιστα από τους λουόμενους δεν είναι χειμερινοί κολυμβητές, αλλά λόγω του καλού καιρού συνεχίζουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Όπως όλα δείχνουν, οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ από το Σάββατο θα έχουμε βροχοπτώσεις και την Κυριακή ασθενή βροχόπτωση και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου για τον Νοέμβριο προβλέπεται:

– για την εβδομάδα μέχρι τις 7 Νοεμβρίου η αναλογική εκτίμηση δείχνει άστατο καιρό

– για την εβδομάδα μέχρι τις 12 Νοεμβρίου δείχνει καλές καιρικές συνθήκες

– για την εβδομάδα μέχρι τις 17 Νοεμβρίου ο καιρός συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο

– για την εβδομάδα μέχρι τις 22 Νοεμβρίου φαίνεται να υπάρχει μεταβολή του καιρού προς κακοκαιρία

– για την εβδομάδα έως 27 Νοεμβρίου φαίνεται να συνεχίζεται ο άστατος καιρός

– για την εβδομάδα έως 2 Δεκεμβρίου φαίνεται να υπάρχει σημαντική επιδείνωση του καιρού

“Φλέγεται” και η Ευρώπη

 

Μετά από ένα καλοκαίρι που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενους καύσωνες σε μεγάλο τμήμα της γηραιάς ηπείρου, οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν υψηλές θερμοκρασίες ακόμα κι ότι έχουν φθινόπωρο, ένα σημάδι επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής.

«Aυτός ο μήνας δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά μπορούμε ήδη να πούμε ότι θα είναι ο πιο ζεστός (στην Ισπανία) από το 1961», όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται τα αρχεία», υποστηρίζει ο Ruben del Campo της ισπανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής – στις 8.30π.μ.- στο βόρειο θέρετρο του Σαν Σεμπαστιάν, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 30,3 βαθμούς Κελσίου – πολύ πάνω από τον εποχικό μέσο όρο.

Μετά τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές που αποτέφρωσαν τεράστιες εκτάσεις στην περιοχή των Βάσκων, μέρος της οποίας είναι το Σαν Σεμπαστιάν, οι αρχές έχουν απαγορεύσει τα μπάρμπεκιου και τα πυροτεχνήματα για να περιορίσουν τους κινδύνους στο ελάχιστο.

Στη νοτιοδυτική Γαλλία, η οποία επίσης υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια κυμάτων καύσωνα, ο Μετεωρολογικός Οργανισμός της χώρας «Meteo France» ανακοίνωσε ότι οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές έφθασαν την Παρασκευή τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βέλγιο, την πρωτεύουσα των Βρυξελλών, η μέση θερμοκρασία ανήλθε στους 24 βαθμούς Κελσίου – δηλαδή 10 βαθμούς υψηλότερη απ’ ότι στο τέλος Οκτωβρίου. Αλλά και οι βρετανικές μετεωρολογικές αρχές είχαν επισημάνει την Τετάρτη ότι , η θερμοκρασία στο Λονδίνο άγγιξε τους 20,5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που συνήθως καταγράφεται στο τέλος Αυγούστου.

Ένα θερμό μέτωπο που έρχεται από τα νοτιοδυτικά της ευρωπαικής ηπείρου έχει επίσης επηρεάσει και τη Γερμανία, η οποία απολαμβάνει θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι παρά αρχές Νοεμβρίου…!

ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement