Connect with us

Διεθνή

Twitter: Tέλος η τηλεργασία, αποφάσισε ο Μασκ

Published

on

Αφού δηµιούργησε μια χαοτική κατάσταση στον όμιλο του κοινωνικού δικτύου Twitter, τον οποίο απέκτησε στα τέλη Οκτωβρίου, ο νέος ιδιοκτήτης του Ελον Μασκ έστειλε για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μήνυμα στους εργαζομένους του αργά την Τετάρτη. Αξίζει να σημειωθεί πως, αφ’ ης στιγμής πέρασε στα χέρια του το Twitter και δρομολόγησε χιλιάδες απολύσεις, δεν είχε ειδοποιηθεί κανείς από το προσωπικό, ενώ σε ορισμένα άτομα, ακόμη και αφότου απομακρύνθηκαν, ζητήθηκε να επιστρέψουν. Στην πρώτη επικοινωνία με τους υπαλλήλους του, ο δισεκατομμυριούχος εξήγησε πως ήθελε να τους προετοιμάσει για «τις δύσκολες στιγμές που έρχονται», καθώς και να απαγορεύσει την εξ αποστάσεως εργασία, εκτός εάν το εγκρίνει προσωπικά. Ο Μασκ είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να εξωραΐσει το μήνυμα, το οποίο αφορά τις οικονομικές προοπτικές και πώς αυτές θα επηρεάσουν μια εταιρεία η οποία εξαρτάται από τη διαφήμιση, όπως το Twitter, σύμφωνα με την ηλεκτρονική επικοινωνία που περιήλθε σε γνώση του Bloomberg. Οι νέοι κανόνες, που ισχύουν αμέσως, προβλέπουν οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, όπως πρόσθεσε ο μεγιστάνας.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να αναφερθεί ότι πριν από την άφιξη του Μασκ, στο Twitter είχε δημιουργηθεί ένα μόνιμο πλαίσιο εργασίας, ώστε να μπορούν να εργάζονται οι υπάλληλοί του από οπουδήποτε στον κόσμο – πολλοί ακολουθούσαν την τηλεργασία λόγω της πανδημίας. Πάντως, αρκετό καιρό πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter, o Ελον Μασκ είχε δηλώσει ότι αντιτίθεται στην εξ αποστάσεως εργασίας, εκτός εάν την αιτιολογούσε ο ίδιος και την επέτρεπε κατά περίπτωση. Συν τοις άλλοις, κατήργησε μία ημέρα ανάπαυλας σε μηνιαία βάση, η οποία είχε προβλεφθεί για όλο το προσωπικό. Τη σχετική εξέλιξη είχε αναφέρει προ ημερών το Bloomberg, συμπληρώνοντας πως η κίνηση αυτή ήταν ακόμη ένα σημάδι της ανυπομονησίας του Μασκ να τροποποιήσει άρδην την υπάρχουσα εργασιακή κουλτούρα του Twitter.

Το Twitter βρίσκεται υπό την ηγεσία του μεγαλοεπιχειρηματία σχεδόν δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο έχει απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό της και το μεγαλύτερο μέρος της διοικητικής ομάδας. Επιπλέον, αύξησε την τιμή για τη συνδρομή στη διακεκριμένη υπηρεσία Twitter Blue στα 8 δολάρια, προσθέτοντας και ειδική ένδειξη πιστοποίησης χρήστη/κονκάρδα. Ωστόσο, στα μέσα της εβδομάδας απέσυρε τη ρύθμιση για την ειδική ένδειξη/κονκάρδα, τονίζοντας πως η αρμόδια ομάδα θα μελετήσει περαιτέρω το θέμα. Κατά τον Ελον Μασκ, τέλος, οι συνδρομές θα πρέπει να αντιστοιχούν στο ήμισυ των εσόδων του Twitter.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement