Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αποδεκατισμένη η δομή «Βοήθεια στο σπίτι» στην Πάτρα λόγω συνταξιοδοτήσεων- Καμία εξέλιξη με τις προσλήψεις

Aβοήθητοι ωφελούμενοι και εργαζόμενοι

Published

on

Μπορεί με τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να εγκρίθηκαν 17 προσλήψεις για τη δομή «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πατρέων, ωστόσο, η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική την «ειδική μοριοδότηση» έχει βάλει στον «πάγο» τους διορισμούς, την ώρα όμως, που η υπηρεσία αποδεκατίζεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων και αναρρωτικών αδειών.

Αυτό έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των ωφελούμενων, οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά, λόγω και της πανδημίας, όσο και στους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να καλύψου τις αυξημένες ανάγκες.

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, με επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, θέτει το ζήτημα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και ζητά την άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στον Δήμο Πατρέων.

Όπως αναφέρει «οι εκατοντάδες ωφελούμενοι στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων χρειάζονται συνδρομή από την Υπηρεσία μας σε πολλά θέματα που τα τελευταία χρόνια, λόγω κρίσης, πανδημίας κλπ, έχουν διογκωθεί. Επίσης υπάρχουν εκατοντάδες νέα αιτήματα, σε ετήσια βάση, για παροχή υπηρεσιών σε μοναχικούς ηλικιωμένους. Μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων κατά τη διαδικασία του ΑΣΕΠ δημοσιεύτηκαν πίνακες διοριστέων και διαφάνηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι επιλύεται οριστικά η ομηρία εργαζόμενων με διαδοχικές συμβάσεις 20 σχεδόν ετών. Η μετέπειτα απόφαση του ΣτΕ, όπως γνωρίζετε, έκρινε ως αντισυνταγματική την «ειδική μοριοδότηση» και ως εκ τούτου, δεν  υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη με το θέμα των «διοριστέων».

Από τότε όμως δύο εργαζόμενοι ΙΔΟΧ που υπηρετούσαν στο δικό μας Βοήθεια στο Σπίτι έχουν συνταξιοδοτηθεί και μία  ακόμα εργαζόμενη ΙΔΟΧ έχει πάρει μερική απαλλαγή καθηκόντων για λόγους υγείας. Οι παραπάνω τρεις περιπτώσεις είναι ίδιας ειδικότητας, ΥΕ  οικογενειακοί βοηθοί, που λείπουν από την καθημερινή παροχή υπηρεσιών στους ωφελούμενους, καθώς δεν υπάρχει τρόπος αναπλήρωσης.

Επιπροσθέτως ως ΚΟΔΗΠ έχουμε έκτακτα περιστατικά απουσιών του υπόλοιπου προσωπικού με μακροχρόνιες αναρρωτικές άδειες τα οποία συνολικά έχουν αποδεκατίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ζητούμε να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι του ΒσΣ, οι οποίοι τόσα χρόνια παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Πέρα του φλέγοντος ζητήματος της έλλειψης μόνιμου προσωπικού είναι απαραίτητο να επιλυθεί άμεσα το θέμα της ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του Βοήθεια στο Σπίτι με δικές σας ενέργειες».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement