Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 4 λόγοι που είναι ξεχωριστή για κάθε επισκέπτη

Published

on

Πάτρα: μία από τις πιο αγαπημένες για πολλούς πόλη, ιδιαίτερα για εκείνους που είχαν την ευκαιρία να φοιτήσουν, ή να ζήσουν κάποιο χρονικό διάστημα εκεί, καθώς έχει αμέτρητες επιλογές και τα χωράει όλα, χωρίς να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ζεις σε… χάος.

Θάλασσα, βουνό, νυχτερινή ζωή, χαλαρά φοιτητικά στέκια, ευκαιρίες για ταξίδια σε κοντινές αποστάσεις, σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και πολλά ακόμη, καθιστούν την πόλη δελεαστική έστω και για μια μικρή επίσκεψη.

Μία πόλη με πολλά σημεία ενδιαφέροντος που καθένα από αυτά σου προκαλεί μοναδικά συναισθήματα, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι! Από ένα μικρό παιδί που θέλει να παίξει στην πλατεία, να κάνει περίπατο με την οικογένειά του δίπλα στην θάλασσα, μέχρι ένα νέο που επιθυμεί να ζήσει ξέγνοιαστα φοιτητικά χρόνια και να δημιουργήσει όμορφες εμπειρίες, ή έναν ενήλικα που δεν αντέχει το χάος της πρωτεύουσας, αλλά ούτε την πολλή ησυχία μιας πιο μικρής επαρχιακής πόλης.

Η Πάτρα είναι από τα ιδανικότερα μέρη να μείνει κάποιος με αυτές τις “απαιτήσεις”, και φυσικά δεν είναι απλώς η πρωτεύουσα του καρναβαλιού, της χαράς και του κεφιού! Ας δούμε λοιπόν μαζί παρακάτω μερικούς λόγους που την καθιστούν ιδανική, ακόμη και για μία ολιγοήμερη εκδρομή!

Καφέ για διάβασμα

 Ως γνωστή φοιτητούπολη, με Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά ιδρύματα, και έχοντας φιλοξενήσει πολλούς φοιτητές μέχρι σήμερα, η Πάτρα προσφέρει ποικιλία σε χώρους που καθίστανται ιδανικοί για διάβασμα, μελέτη και εκπόνηση εργασιών με ή χωρίς παρέα. Γιατί ωραίο και το διάβασμα στο σπίτι, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μονότονο και βαρετό, οπότε ευτυχώς υπάρχουν εναλλακτικές που βοηθούν στο να γίνει πιο ευχάριστα, με μία έξτρα δόση έμπνευσης και παραγωγικότητας! Μικρά καφέ, με ωραία ατμόσφαιρα και χαλαρή μουσική, ωραίο μενού, όλα ιδανικά για μέρες διαβάσματος, ακόμη και για όσους δεν είναι φοιτητές και θέλουν να απολαύσουν στιγμές με τον εαυτό τους και το βιβλίο τους!

Εναλλακτικές για εξορμήσεις

Η τοποθεσία της πόλης την καθιστά αυτομάτως πολύ καλό σημείο εκκίνησης εξορμήσεων προς κοντινούς προορισμούς εντός, αλλά και εκτός συνόρων, όλες τις εποχές του χρόνου, με την οικογένεια, τους φίλους, τον/την σύντροφο, ή απλώς… solo. Διαθέτει και λιμάνι, απ’ όπου πραγματοποιούνται συχνά δρομολόγια προς τα Επτάνησα, αλλά και την Ιταλία (Ανκόνα, Βενετία, Μπάρι, κ.ά.), κλείνοντας εισιτήρια μέσω Let’s Ferry. Ακόμη, η Πάτρα απέχει μόλις περίπου μιάμιση ώρα από τα Καλάβρυτα, και την ορεινή Ναυπακτία, υπέροχους προορισμούς για τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, για ολιγοήμερες budget friendly διακοπές, ενώ μετά και τα έργα των τελευταίων χρόνων στο οδικό δίκτυο, βρίσκεται πια και αρκετά κοντά στην Αθήνα.

Επιλογές για περίπατο

Ένα ακόμη καλό αυτής της πόλης είναι ότι κάθε φορά που αισθάνεσαι την ανάγκη να βγεις και απλώς να περπατήσεις, σου έχει αρκετές επιλογές “στο πιάτο”. Το Κάστρο της πόλης, τα σκαλιά του Αγίου Νικολάου, η πλατεία Αγίου Γεωργίου, η Μαρίνα, ο Φάρος, τα στενά της, όλα είναι ιδανικά για μια βόλτα με καφέ στο χέρι και για μερικές στιγμές σκέψης και περισυλλογής, που αρκούν για να γεμίσουν τις μπαταρίες σου μέσα στην καθημερινότητα. Ιδανική στιγμή για περίπατο είναι το απόγευμα κατά τη δύση του ηλίου, όπου τα χρώματα στον ουρανό δημιουργούν ένα τέλειο σκηνικό. Μπορεί οι βροχερές μέρες να είναι συχνότερες σε αυτή την πόλη το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ωστόσο πάντα υπάρχουν αφορμές για να βγει κανείς και να χαρεί ακόμη και μία βόλτα στη γειτονιά του!

Για τους λάτρεις των τεχνών & του πολιτισμού

Και για όσους τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τις τέχνες και τον πολιτισμό, η πόλη έχει και για εκείνους σημεία ενδιαφέροντος, που αξίζουν περισσότερες από μία επισκέψεις. Από το Ρωμαϊκό Ωδείο, που βρίσκεται δυτικά του Κάστρου, και στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μουσικές και άλλες παραστάσεις, έως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ιστορικό θέατρο Απόλλων και τον Ναό Αποστόλου Ανδρέα, οι επιλογές ποικίλουν και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες!

Ελπίζουμε οι παραπάνω λόγοι να ήταν αρκετοί για να αγαπήσεις αυτή την πόλη, ή έστω να της δώσεις μια ευκαιρία εξερευνώντας τη για να στο… αποδείξει!

Ροή ειδήσεων

Advertisement