Connect with us

Auto

Κύκνειο άσμα για τους θερμικούς κινητήρες της Hyundai

Published

on

Αυτό σημαίνει ότι η Hyundai πρόκειται να διαθέτει στην αγορά της Νορβηγίας αποκλειστικά τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της, όπως για παράδειγμα το IONIQ 5, ή τις αντίστοιχες εκδόσεις των συμβατικών μοντέλων της.

Βεβαίως, ως γνωστόν, η συγκεκριμένη χώρα έχει για χρόνια στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση και έχει θεσπίσει κίνητρα για την προώθησή της και την αντικατάσταση των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, τα στελέχη της νοτιοκορεατικής εταιρείας επισπεύδουν σχετικά το στρατηγικό πρόγραμμά τους για την αποκλειστική διάθεση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη, έστω κι αν αυτό συμβαίνει σε συγκεκριμένο μέρος, προς το παρόν.

Βάσει των στοιχείων από τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη νορβηγική αγορά τον περασμένο Νοέμβριο, τα αμιγώς ηλεκτρικά ήταν 15.915 (81,6% μερίδιο αγοράς) και τα 1.502 Plug-in Hybrid (7,7% μερίδιο αγοράς).

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις της Hyundai, το 93% των καινούργιων μοντέλων της που διατίθεται στην αγορά της σκανδιναβικής χώρας είναι αμιγώς ηλεκτρικά, γεγονός που είχε τη σημασία του στην απόφαση των στελεχών της να σταματήσουν τη διάθεση των οχημάτων τους με θερμικό κινητήρα. Το IONIQ 5 είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της, ακολουθούμενο από το Kona EV.

Ροή ειδήσεων

Advertisement