Connect with us

Αθλητισμός

Πέτρος Μαντάς κατά Σοφίας Σακοράφα για την επιλογή Πομάσκι- Πόλεμος στον ΣΕΓΑΣ από το «εγώ αποφασίζω» της προέδρου

Published

on

Άνω – κάτω έχει γίνει ο ΣΕΓΑΣ από το «εγώ αποφασίζω» της προέδρου του Σοφίας Σακοράφα, σχετικά με τον ορισμό του Γιώργου Πομάσκι ως εκπρόσωπου στο Δ.Σ. των προπονητών. Επρόκειτο για μια απόφαση που ελήφθη σαφώς με πολιτικά κριτήρια και εξ αρχής ήταν έωλη.

Ο τρόπος με τον οποίο ορίστηκε ο Πομάσκι ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από δέκα μέλη του Δ.Σ., μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο Πατρινός Πέτρος Μαντάς. Το μέλος του Δ.Σ.Του ΣΕΓΑΣ , διαμαρτυρόμενος έντονα για τη συγκεκριμένη επιλογή, απέστειλε εξώδικο στη Σοφία Σακοράφα, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει και αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Κατόπιν αυτών, η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ εκτιμάται ότι θα γίνει σε ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα.

 

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Το θέμα έφτασε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος με τροπολογία ξεκαθάρισε τα πράγματα και ο Πομάσκι τίθεται εκτός Συμβουλίου.

Η υπουργική αυτή απόφαση προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και της Σοφίας Σακοράφα, που υπενθυμίζεται ότι είναι και βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Η Σοφία Σακοράφα επιτέθηκε στον υφυπουργό, αναφέροντας πως έβγαλε «φωτογραφική» τροπολογία για να βγει εκτός ο Πομάσκι με πολιτικά κριτήρια (ο προπονητής έχει κατεβεί σε εκλογές με το ΚΚΕ), σχολιάζοντας πως «η εμμονή του κ. υφυπουργού όχι μόνο χρησιμοποιεί τη νομοθετική εξουσιοδότηση ευτελίζοντάς την, αλλά ενεργεί και παράνομα, καθ’ υπέρβαση αυτής».

Η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού, ο οποίος πήρε τον λόγο στη Βουλή.

«Εδώ δεν είναι ΣΕΓΑΣ, είναι η Βουλή των Ελλήνων. Καταλάβετε ότι πρέπει να ακούτε όταν λέτε ψέματα, θα ξεμπροστιάζεστε και θα το ακούνε όλοι. Αρκετά με το ψέμα. Η διάταξη είναι για 56 ομοσπονδίες, όχι για μία. Τον Πομάσκι τον σέβομαι και τον τιμώ και όχι μόνον εγώ, αλλά όλη η αθλητική κοινότητα. Ωστόσο, είναι αμειβόμενος προπονητής της ομοσπονδίας, κάτι που εκ των πραγμάτων δημιουργεί κώλυμα. Μην προσπαθείτε να εξαπατήσετε όσους μας παρακολουθούν», απάντησε.

 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ο Πέτρος Μαντάς άσκησε κριτική στην Σοφία Σακοράφα και ως προς τη μεθόδευση που ακολούθησε για τη σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Δήμο Πατρέων.

Είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι το μνημόνιο θα πρέπει να επεκταθεί και να περιλαμβάνει και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Άρα, λοιπόν, το μνημόνιο θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα δύο σημεία. Και το δεύτερο το οποίο είναι αρνητικό είναι ότι τόσο εγώ, όσο και η τοπική ΕΑΣ δεν είχαμε λάβει γνώση αυτών των ενεργειών και νομίζω ότι είναι μία από τις πολλοστές φορές που συμβαίνει».

Το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών:

σωστός- την επόμενη φορά; Ποιος είναι αυτός που προτείνει ποιος θα καταλάβει αυτή τη θέση, που είναι πολύ σημαντική σε τοπικό επίπεδο;

Πιστεύω ότι θα έπρεπε όλες οι ΕΑΣ να ενημερωθούν, να καταθέσουν αυτές την πρότασή τους, χωρίς να είναι δεσμευτική για μας εδώ στο Δ.Σ. Αλλά πιστεύω όλες οι τοπικές ΕΑΣ γνωρίζουν τις ανάγκες, γνωρίζουν τα πρόσωπα πολύ καλά από ό,τι τα γνωρίζουμε εμείς. Και θα πρέπει να υπάρχει σαφώς μία πρόταση από μας προς τις ΕΑΣ ή προς τα τοπικά μέλη του Δ.Σ., ούτως ώστε η πρόταση που θα ‘ρθει για τους Τεχνικούς Συμβούλους να είναι λειτουργική για την Ομοσπονδία μας.

Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ σε ευχαριστώ.

Ο κ.Μαντάς έχει τον λόγο.

Π.ΜΑΝΤΑΣ: Πρόεδρε, καταρχάς να πω ότι αυτά που είπε ο κ.Δημότσιος με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και θεωρώ ότι όλες οι εισηγήσεις που έχουν σχέση και με Τεχνικούς Συμβούλους οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουν και τη γνώμη της τοπικής ΕΑΣ και των τοπικών μελών. Αυτό είναι το ένα θέμα.

Τώρα όσον αφορά τη συνολική εισήγηση την οποία έχετε κάνει και βέβαια δεν έχω τη δυνατότητα έγκαιρα να ετοιμαστώ, μια και είναι τόσο σημαντικό θέμα, όπως και εσείς είπατε, θα ήθελα να πω τα εξής. Και ενδεχόμενα βέβαια αυτά .που θα πω να μην είναι το σύνολο αυτών, που θα ‘θελα να πω, αν είχα τον χρόνο.

Είναι θετικό ότι γίνεται το Κέντρο Αναπτυξιακού Αθλητισμού στην Κρήτη. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο, το ‘χουμε συζητήσει και στο παρελθόν, ότι σύντομα θα φέρετε τη δημιουργία τέτοιων Κέντρων και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία έχουν πληρότητα υποδομών, υποδέχονται αθλητές, έχουν προπονητές, τέλος πάντων όλα αυτά τα οποία θέσατε ως στοιχεία που σας ώθησαν σε αυτή την πρόταση.

Νομίζω ότι πληρούνται και από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες «

βέβαια μπορεί να μην έχουν ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή κάποια επικουρικά προσόντα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αυτό.

Μια και αναφέρατε και το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης, θα πρέπει να πάρω την ευκαιρία να πω ότι πληροφορηθήκαμε στην Πάτρα από συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει στείλει ένα μνημόνιο συνεργασίας στον Δήμο Πατρέων, το οποίο έχει επιστραφεί από τον Δήμο Πατρέων προς εσάς με κάποιες παρατηρήσεις.

Δύο σχόλια. Πολύ θετική κίνηση φυσικά η υπογραφή μνημονίων σε όλη τη χώρα. Θεωρώ ότι το μνημόνιο θα πρέπει να επεκταθεί και να περιλαμβάνει και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Είναι και …(διακοπή σύνδεσης)… κα\ οι χρηματοδότες στους αγώνες που γίνονται στην περιοχή. Άρα, λοιπόν, το μνημόνιο θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα δύο σημεία.

Και το δεύτερο το οποίο είναι αρνητικό είναι ότι τόσο εγώ, όσο και η τοπική ΕΑΣ δεν είχαμε λάβει γνώση αυτών των ενεργειών και νομίζω ότι είναι μία από τις πολλοστές φορές που συμβαίνει…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μην κουράζεστε, κ.Μαντά, να λέτε πράγματα γιατί είναι κρίμα να ακούγονται αυτά τα πράγματα.

Π.ΜΑΝΤΑΣ: Όχι, δεν κουράζομαι. Αναφέρομαι σε αυτό που ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να εξηγήσω.

Π.ΜΑΝΤΑΣ: Να ολοκληρώσω; Μου επιτρέπετε να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σας αφήνω. Ξέρετε γιατί σας διέκοψα; Και είναι και αγένεια κιόλας αυτό. Σας διέκοψα γιατί δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Άρα, λοιπόν, ό,τι και να πείτε δεν υφίσταται.

Π.ΜΑΝΤΑΣ: Θα στείλω στο Διοικητικό Συμβούλιο τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο αρμόδιος Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος έθεσαν αυτό το θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μαντά, σας παρακαλώ. Τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου προσωπικά δεν μου λένε απολύτως τίποτα. Εάν έχετε αυτό το μνημόνιο, στα χέρια σας, να το στείλετε για να το δούμε. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τα υπόλοιπα με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Εάν υπάρχει μνημόνιο το οποίο έχει σταλεί και έχει σταλεί πίσω προς διόρθωση, έτσι όπως λέει ο Αντιδήμαρχος, να σας το δώσει και να μου το δώσετε.

Π.ΜΑΝΤΑΣ: …και φαντάζομαι ότι μπορώ να το επικαλεστώ αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εννοείται.

Γ.ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΗΣ: Δεν υπάρχει τίποτα.

Π.ΜΑΝΤΑΣ: Χαίρομαι πάρα πολύ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement