Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Ο Προμηθέας κέρδισε με 105-103 τους Χάμπουργκ Τάουερς

Δημοσιεύθηκε

στις

Βήμα τετράδας έκανε ο Προμηθέας, ο οποίος πήρε τη νίκη με 105-103 εκτός έδρας από τους Χάμπουργκ Τάουερς, για την 13η αγωνιστική του EuroCup. Ένα μεγάλο καλάθι και μία ακόμη μεγαλύτερη άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν στην πατρινή ομάδα την νίκη στο Αμβούργο. Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πήρε το εισιτήριο για τους “16” του EuroCup.

Ο Προμηθέας έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του ομίλου του, μετά από το διπλό επί του Αμβούργου (105-103). Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου άντεξε στο παιχνίδι των πάρα πολλών κατοχών και των υψηλών ποσοστών ευστοχίας και πήρε το μεγάλο διπλό χάρη σε ένα καλάθι και μια άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Ντάστιν Χογκ ήταν αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του, μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ στα 22.8” για να ακολουθήσει η σπουδαία άμυνα του Άρνολντας Κουλμπόκα στον Ζίγκα Σάμαρ στην τελευταία κατοχή της βραδιάς. Έτσι, ο Προμηθέας Πάτρας έφυγε με τη νίκη από τη Γερμανία και απέκτησε προβάδισμα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του ομίλου του.

Ο αγώνας

Από νωρίς φάνηκε πως ο νικητής θα κρινόταν μέσα από την επιθετική αποτελεσματικότητα κι όχι από την αμυντική συνέπεια. Ο Προμηθέας Πάτρας δεν είχε όμως κάποιο πρόβλημα με αυτό, αφού πήρε το προβάδισμα στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, φτάνοντας μέχρι το +8 (42-50 στο 28′). Όσο οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν (τόσο) συνεπείς σε δίποντα και τρίποντα, δεν υπήρχε λόγος να αγχωθούν, πλην όμως μετά από την ανάπαυλα η άμυνα εξελίχθηκε σε πρόβλημα. Γι αυτό κιόλας, το Αμβούργο κατάφερε να μείνει κοντά και να πάρει μάλιστα το προβάδισμα (85-83 στο 32′) στην αρχή της τέταρτης περιόδου.

Με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ, όλα κρίθηκαν στο τελευταίο λεπτό, σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, ο Ντάστιν Χογκ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά από την άστοχη προσπάθεια του Τζον Τόμασον και σκόραρε με 22.8” για το τέλος, ενώ αμέσως μετά ο Άρνολντας Κουλμπόκα έβγαλε την άμυνα πάνω στον Ζίγκα Σάμαρ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ζαμοΐσκι – Λεθκάνο – Τεπενιέρ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-24, 48-54, 78-83, 103-105.


Ροή ειδήσεων

Advertisement