Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Όλοι μιλούν με όλους στα Καλάβρυτα-«Παγωμένο» το τοπίο στα Δημοτικά ενόψει εκλογών – Η αλλαγή συσχετισμών που δεν… έφερε η απογραφή

Published

on

Η πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (οριστικά) προς Απογραφής του 2021 διατηρεί σταθερές προς έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων, διασκεδάζοντας προς φόβους που επικρατούσαν μέχρι πρόσφατα για μείωση προς σύνθεσης, η οποία θα «ψήλωνε» και το εκλογικό μέτρο σχετικά με τον αριθμό των ψήφων που απαιτείται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Με δεδομένο πλέον ότι η πιθανότητα εκλογής παραμένει η ίδια, σε επίπεδο δυναμικής ψήφων, σε σχέση με το 2019, οι πρώτοι που… πανηγύρισαν είναι τα μέλη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου!
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πάμε σε εκλογές – καρμπόν προς το 2019 καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει, ιδιαίτερα στην πλευρά προς μειοψηφίας. Η απόσυρση από τη μάχη του πρώην Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά έχει υποχρεώσει τα μέλη προς μείζονος μειοψηφίας να αναζητούν νέα στέγη.
Έχουν περάσει έξι μήνες από τη δήλωση-αποχώρηση του κ.Λαζουρά και με βάση το γεγονός ότι δεν έχει εκλεγεί κάποιος προς επικεφαλής, θεωρείται πλέον ότι η παράταξη δεν μπορεί να έχει συνέχεια. Εκτός απροόπτου βέβαια!
Ο Σ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Την αρχική του απόφαση να μην ηγηθεί εκ νέου του συνδυασμού, μετά το… παράθυρο επανεκλογής που άνοιξε η ανακοίνωση υψηλού αριθμού μόνιμων κατοίκων με την Απογραφή, φαίνεται ότι επανεξετάζει ο επικεφαλής προς ελάσσονος μειοψηφίας Σπύρος Θεοχάρης. Ο κ.Θεοχάρης δεν θέλει βέβαια να δώσει ακόμη «στίγμα» σε σχέση με προς μελλοντικές προθέσεις του… Συζητά με όλους προς συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφεύγει συστηματικά να πάρει τη σκυτάλη του κύριου εκφραστή των θέσεων προς αντιπολίτευσης, απουσία πλέον του κ.Λαζουρά.
Ο Γ. ΠΡΟΣΕΝΕΣ
Χαμηλούς διατηρεί πλέον προς αντιπολιτευτικούς τόνους και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τσενές. Ο κ.Τσενές ήταν ο κύριος εκφραστής προς αντιπολίτευσης έναντι στον δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο ενώ κινείτο (και συνεχίζει να κινείται) και προς την κατεύθυνση συγκρότησης προς νέου «πόλου» που θα τεθεί με αξιώσεις απέναντι στον νυν δήμαρχο. =Είναι γνωστό και έχει ήδη γραφεί ότι ο κ. Τσενές βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το πρώην δημάρχου Αροανίας Γιάννη Φιλιππόπουλο και προς Καλαβρυτινούς για την συγκρότηση προς συνδυασμού αξιώσεων.
Το τελευταίο διάςτημα και με βάση το γεγονός ότι ο πήχης της επανεκλογής δεν μπήκε τελικά ψηλά, με προς κ.κ.Τσενέ και Φιλιππόπουλο, είτε από κοινού, είτε κατά μόνας, συζητούν και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΜΑΓΚΑΦΑΣ-ΤΖΟΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει βέβαια τον νυν δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο να διατηρεί επαφές με όλους, τόσο τα μέλη του συνδυασμού του όσο και νυν αντιπάλους που μπορεί να θελήσουν να επανεκλεγούν κάτω από την ασφαλή στέγη την οποία ο προς προσφέρει! Με όχημα ότι βρίσκεται πολιτικά, στο ισχυρότερο όχημα που κινείται προς τη νέα δημαρχία, 2024-2027! Μεταξύ αυτών που κινούνται σε μια κατεύθυνση με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά είναι στελέχη προς πρώην δημοτικής αρχής του κ. Λαζουρά προς οι Νίκος Μαγκαφάς και Ευθ. Τζόβολος οι οποίοι, λόγω και προηγούμενης εμπειρίας, θεωρούνται από προς καλές μεταγραφές! Προς το παρόν, εκτός από το ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου, δεδομένη θεωρείται μόνο η υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Ανδριόπουλου, από το

Ροή ειδήσεων

Advertisement