Connect with us

Μαγειρική

Αλμυρή γαλατόπιτα         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 λίτρο γάλα φρέσκο

100γρ. σιμιγδάλι

50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 αυγά (3 για την κρέμα 2 για από πάνω)

200 γρ. φέτα αλμυρή σπασμένη σε χοντρά κομμάτια

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Για το φύλλο

150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

1 κουτ. σούπας ούζο

1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

80ml νερό χλιαρό

αλεύρι για το άνοιγμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και φέρνετε σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα πήξει και πάρει τη μορφή κρέμας, αποσύρετε και αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία. Έπειτα προσθέτετε τα 3 αυγά, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο, το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Με έναν πλάστη ανοίγετε το ζυμάρι, προσθέτοντας συχνά αλεύρι για να μην κολλάει. Απλώνετε το φύλλο σε λαδωμένο ταψί και προσθέτετε από πάνω την παχύρρευστη κρέμα. Αγκαλιάζετε με τις άκρες του φύλλου την κρέμα. Χτυπάτε τα δυο αυγά και περιχύνετε την πίτα. Απλώνετε με το χέρι καλά το αυγό, να καλύψει όλη την επιφάνεια. Περιχύνετε ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50΄. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Κόβετε και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement